Vegetarisk bøf med avocado salat

Lækker kyllingesalat og nøglen til perfekte avocadoer!

11870884_511819632305802_3291880745647156103_n

Jeg elsker den her salat og laver den derfor ret tit med variation af grøntsager ? Men den fungerer allerbedst når avocadoen er on point! Og sådan en perfekt avocado er en tricky sag! Før jeg fandt en genvej til at spotte det, var det nærmest som at vinde lidt i lotto, når man skærer den over og finder det der fuldstændig lysegrønne saftige og bløde, pletfrie avocadokød inden i.

Men jeg bruger to tests, når jeg vælger hvilken avocado der skal lade live for min salat

  1. mærker på den. Den skal være let blød, men ikke sådan at skrællen giver efter og aftrykket fra din finger ses. Bestemt heller ikke så hård, at du ikke kan mærke den giver sig lidt, når du trykker den
  2. tag den lille duppi af i toppen. Den kan enten afsløre en brun, gullig eller grøn farve inden under. Når den er gullig er den moden!

Har jeg købt et net med avocadoer, som ofte er ret hårde, lader jeg dem ligge 2-3 dage på køkkenbordet og derefter i køleskab. Så bliver de altid perfekte!

Opskrift

2 personer

Salat

  •  250-300g kyllingefilet
  • 1 stor avocado eller to små
  • 75g frisk baby spinat eller blandet grøn salat
  • 200g broccoli
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/3 agurk
  • 200g edamame bønner

Dressing

  • 1 spsk kokossukker
  • 2 cm friskrevet ingefær
  • 1 spsk citron saft
  • 1 spsk soja
  • 3 spsk koldpresset sesamolie – alternativt rapsolie eller olivenolie

 

Grill eller steg kyllingen i lidt olie. Blancher edamame bønnerne og broccoli i 2-3 minutter. Du kan også bruge kogte kikærter, haricot verts eller linser. Skær avocado, peberfrugt og agurk. Bland dressing med resten af salaten og server både lun og kold.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarisk bøf med avocado salat