Raw blåbær cheesecake

Raw blåbær cheesecake

18034032_791293637691732_2372760373820918582_n

Læææækker, lækker blåbærsag coming up!

Den her kage smager af sol og sommer, af et koldt glas hvidvin eller hyldeblomst og at et stykke mere?  Til forskel for de traditionelle cheesecakes, der er lavet med creamcheese, kiks og fløde, er den her lavet med nødder, dadler og agave. Den er derfor god til sarte maver, veganere eller andre, der måtte have valgt at leve uden dyr, laktose og gluten. Men det skal så sandeligt ikke holde dig, som gladeligt spiser førnævnte, fra at lave den!

Et lille p.s : server små stykker. Den ligger tungere end man skulle tro, som rawkager nu gør, på grund af de fiberrige og fede nødder og kokosolie.

Opskrift

kage til 4-6 personer

Bund

– 150g mandler
– 100g dadler
– 2 spsk kokosolie
– 1 knivspids salt

“Cheese”cake lag

– 200g cashewnødder
– 1/2-1 dl vand
– Saft af 1/2 øko citron + skallen
– 1/2 tsk rå vanille
– 1 spsk sukrin eller 3/4 dl lys akacie honning
– 1/2 dl kokosolie – gerne uden smag
– 200g blåbær

Læg cashewnødderne i blød i 2-12 timer.

Som start, laves bunden: blend mandler til mel sammen med en knivspids salt. Tilføj dadler og smeltet kokosolie. Blend sammen til du har en helt samlet klump og fordel denne til flad og tæt ud i en springform og stil på køl eller frys. Herefter laves fyldet ved at blende cashewnødderne til så smooth en masse som muligt. Her synes jeg det fungerer bedst at bruge en minihakker eller en foodprocessor. Tilføj vandet lidt efter lidt – start med den halve deciliter og vent med resten, til du har tiføjet kokosolie, citronsaft, vanille og honing eller sukrin. Det skal have konsistens som meget let-pisket flødeskum. Har det ikke det, kan du tilføje det sidste vand. Kom halvdelen af blåbær på bunden af kagen og hæld cashew massen over. Fordel plant og nogenlunde lige og slut af med resten af blåbær samt fint revet skal fra en økologisk citron. Stil på køl til dagen efter, eller mindst 4 timer 🙂

Håber i kan lide den!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raw blåbær cheesecake