Lækker kyllingesalat og nøglen til perfekte avocadoer!

Rispapir ruller – nemt!

17504518_775913132563116_393704763989852860_oRispapir ruller – en af thai favoritterne ?Opskiften her ser måske lidt omstændig ud, men sandheden er, at rispapir ruller er noget af mest enkle at lave, og helt klart en lækker måde at få spist en masse grønt på! Brug hvad du har af grønt og eventuelt en kød rest, fyld i rispapir og rul stramt. Server med soya eller din yndlings thai dip.

Her kommer et forslag til en vegansk og en med kød

Opskrift til 2-3 personer

Fyld 

(vegansk)
– 2 portobellosvampe i skiver
– lidt olie til stegning
– 4 spsk soja
– 2 spsk. agavesirup eller sukker

(Med and – eller kylling, okse, laks, lam eller svinekød)
– 1 andebryst, 150g
– lidt olie til stegning
– 2 spsk soja
– 1 fed hvidløg

INGEFÆR/CHILI SAUCE
– ¼ dl limesaft
– ¼ dl fiskesauce
– 1-2 spsk. sukker
– 3 cm ingefær, finthakket
– 1 rød chili hakket

Rullerne
– 6 ark rispapir
– 1 håndfuld plukket koriander
– ½ bundt forårsløg, fintsnittet
– 1/3 kål, fintsnittet. Både rød og hvid spidskål egner sig godt
– 1 avokadoer i skiver
– 1 peberfrugt eller 1/3 agurk strimlet tyndt
– 1 stor gulerod, snittet tyndt
– saft af 1/2 limefrugt

Rist svampene i lidt olie, til de er let gyldne. Kom soja og agave på panden, og lad det karamelisere om svampene. Tag svampene af panden. Kom andebrystet på med skind-siden nedaf. Giv det på skind-siden til fedtet begynder at smelte af. Herefter vendes det. Kom soja ved og steg det færdigt ved medium varme. Det skal have ca. 10 minutter i alt. Når det er lige ved at være færdigt, kommer du det pressede hvidløg ved. Giv det et minut og tag af. Kom det i sølvpapir og lad det trække, imens du gør fyldet klar. Bland ingredienserne til ingefær/chili dressingen.
Snit spidskål ultra fint og hak forårløg og koriander. Snit avocadoen, gulerod og peberfrugt i skiver.
Kom rispapiret i koldt vand, ét stykke ad gangen til det bliver en smule blødt; det tager ca. 10-15 sekunder. Placer det på et spækbræt, og fyld svampe, koriander, forårsløg, kål, og gulerod i. Dryp med lidt limesaft, og rul rullerne stramt. Skær anden i 1 cm tykke skiver. Gentag med de sidste 3 rispapir og fyld med spidskål, avocado, peberfrugt og and. Kom noget af ingefær/chili dressingen over og rul stramt sammen. Skær rullerne i 4 cm stykker.
Servér forårsruller med limebåde, lidt hakkede peanuts, soja, chilimayo eller andre thai dressinger.

 

Kh. Regitze

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker kyllingesalat og nøglen til perfekte avocadoer!