Cliffhangeren fra i går ... 12 facts om mig

Sundere banankage – den er GOD!

bananbrød

Jeg har bikset en kage sammen, som er lidt i den sukkerfattige afdeling – men stadig med snask og god smag selvfølgelig??

Ikke at der er noget ondt eller forkert i en god sukkerbombe en gang imellem, men har du en sød tand og lyst til kage liiiidt for ofte, så kast dig ud i et godt alternativ ? Kagen her er glutenfri, så den er også god til sarte maver.

Opskrift

Bananbrød

  • 2 store og modne bananer, eller 3 små
  • 2 æg
  • 100g mandler – kværnet til mel
  • 1 dl skyr
  • 2 spsk kokosolie (kan undlades)
  • 1 dl kokosfibre (kan evt erstattes med havregryn*)
  • 3/4 dl kokossukker eller andet naturligt sødestof
  • 1 tsk rå vanille, eller kornene af 1 vanillestang
  • 1 knivspids salt

 

Chokoladespread

  • 50g mørk chokolade
  • 100g mascarpone
  • Evt lidt agave, hvis du ønsker den sødere

Kværn mandler til mel og kom i blenderen sammen med alle de andre ingredienser til bananbrødet. Lad det stå 5 minutter til kokosfibrene har givet dejen lidt tykkere konsistens. Kom det i en smurt brødform og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter.

Imens laver du chokoladespread ved at smelte chokoladen og røre den op med mascarpone. Vent med at blande de to ting til chokoladen er fingervarm/lunken. Lad kagen blive kold og nyd den med lidt chokoladespread smurt på.

OBS: kagen er fryseegnet – uden chokoladespread

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cliffhangeren fra i går ... 12 facts om mig