Hjemmesaltede mandler på 4 minutter

Grønne asparges og rejer

18010954_10154321203006175_2719016825358820003_n

Der er stadig masser af asparges fremme – og det er virkelig en af mine yndlings grøntsager.

Asparges kan også en del på sundhedsfronten og er med sine 26 kcal pr 100g i den meget energifattige afdeling. Tilgengæld er der godt med fibre i, og kulhydratet inulin, som virker lidt som præbiotika gør i yoghurt. Når det fordøjes, skabes der nogle sunde bakterier, og er en super vigtig del af en sundfordøjelse, apropos inglægget her.

Og nu til opskriften, som er fremkommet af mit kærlighedsforhold til retten alle finere restauranter sætter på kortet, når asparges sæsonen er over os. Den består af hvide asparges, pillede fjordrejer og sauce mousseline.

Min version er med grønne asparges, da de er lidt mere gængse at få fat i, koster det halve og er så fine i farven, når de bliver dampet. Jeg erkender også blankt, at fjordrejerne er fra frost – og altså ikke lige hevet op af havet i morges. Men det smager simpelthen SKØNT! Og vil du opgradere det, kan du jo fint gå efter friske rejer og hvide asparges (husk de skal skrælles).

Det eneste du virkelig skal passe på her, er varmen på saucen. Det er en lun sauce, ikke varm! bliver den for varm så enten skiller den eller æggeblommen stivner og bliver grynet.. Så der skal pisket godt til for at få den blød og blank og kun ved middel varme.

2 personer – hovedret

  • 400g asparges
  • 200g pillede fjordrejer (eller 500g med skal)
  • 100g grovflûtes
  • evt brøndkarse til pynt

Sauce mousseline

  • 100g smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl piskefløde
  • 3 spsk citrosaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker

 

 

Mager version af saucen

  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk citrosaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker

Rejerne skal pilles, og det taget den tid det tager. Du må se det som en slag terapi, lade tankerne flyve og nyde, at du får riiiigtig lækker mad snart. Jeg plejer at ringe til en veninde mens jeg piller rejer haha.. så får vi lige ordnet verdenssituationen! Husk i øvrigt at gemme skallerne fra rejerne. Kom dem i en frysepose og frys dem, for jeg kommer snart med en top lækker opskrift, hvor de skal bruges.

Fremgangsmåden

  1. Stil de pillede rejer på køl.
  2. Varm ovnen op til brødet
  3. Knæk enderne af aspargesne.
  4. Varm smøret ganske forsigtigt op, det må nemlig ikke bruge eller skille
  5. Tilføj citron, salt og sukker og pisk
  6. Tilføj æggeblommen og pisk kraftigt mens saucen tykner og bliver helt blankt
  7. Sæt brødet i ovnen
  8. Varm en lille smule vand op med 1 tsk smør og kom asparges i, når det koger
  9. Giv asparges 2-3 minutter og rør saucen op igen
  10. Placer asparges på tallerkenen, kom sauce og rejer på og drys med lidt salt. Server brød til og spis med det samme

Det magre sauce laver du ved at varme madlavningsfløden svagt op med citron, salt og sukker. KOm æggeblommerne i og pisk grundigt sammen. Pas på at det ikke bliver for varmt, så den skiller eller bliver grynet!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmesaltede mandler på 4 minutter