Ærtedip - dippen der næsten passer til alt!

Super juicy helstegt kylling! (eller lille and)

Ét styks lækker, saftig, mør kylling eller and coming up! Selv Jeg elsker at lave hele stykker kød, som fx en hel and, kylling eller steg. Dels fordi man får en helt anden smag frem end man gør, når det det er skåret ud og gjort ved – og dels fordi jeg af en eller anden grund føler mig som overskuds-agtig-husmor-møder-jamie-oliver-møder-bo-bedre ? Og det er sgu da alligevel meget fedt, når et fersk fjerkræ kan få den følelse op i dig ikke! Hvorfor ved jeg ikke, men der er bare noget virkelig gennemført i sådan en hel steg der..

Billedet øverst er en langtidstegt and, men i mandags efterprøvede jeg det med kylling, og det blev lige som det skulle!

Har jeg tid, vælger jeg altid at langtidsstege – og tiden har jeg som regel hvis jeg vælger en hel kylling. Her kommer min opskrift på hvordan du får  den top lækker og saftig!

Og så må i ellers have en rigtig dejlig weekend <3 Måske med lørdags kylling?

 

Opskrift

2-4 personer

 • 1 hel kylling, 1200-1800 g
 • 1 æble, øko
 • 1 citron, lille grape eller appelsin øko
 • 1 stilke frisk timian, eller 2 tsk tørret
 • 4 fed hvidløg
 • 2 spsk olivenolie
 • salt og peber
 • olivenolie
 • 1 spsk røget paprika
 • evt 1/2 tsk cayenne peber
 • 1 spsk akaciehonning eller agavesirup

 

Tænd ovnen på 150 eller 200 grader, alt efter hvor lang tid du har.*

Skær citron og æble i grove tern, med skrællen på. snit hvidløget groft og bland det hele sammen med de 2 spsk olie, salt, peber og timian. Kom fyldet ind i kyllingen. Kyllingen gnides i olie, salt og røget paprika som du eventuelt inden du smører det på kyllingen, kan blande til cayenne peber i, hvis du vil have den lidt hot. Placer kyllingen på en rist over en bradepande eller fad og kom 2 dl varmt vand i bunden af fadet eller bradepanden. Stil i ovnen og hæld noget af saften som fadet samler op fra kyllingen, over kyllingen i ny og næ.

Imens kan du lave dit valgte tilbehør. Jeg lavede det forledes med kartofler, stegt spidskål, tomatsalat og urtesauce, men bagte rodfrugter eller kartoffelsalat er også så lækkert til!

10 minutter før kyllingen er færdig, tages den ud og akaciehonningen fordeles over den. Kom den tilbage i ovnen og skru på 225 grader. Hold godt øje med den, så den ikke brænder på. Tag ud efter 5-10 minutter og lad den stå og trække i 10 minutter inden du serverer den.

*Hvis du har fat i en lille kylling, dvs udner 1500 g, skal du trække 20 minutter fra tilberedningstiden, og er den over 1800 g skal du lægge 20 minutter til.

Tip på falderebet: Gem evt fonden i bunden af bradepanden til kyllingesuppe, hvis der er rester fra kyllingen du kan pille af 🙂

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærtedip - dippen der næsten passer til alt!