Tapas og dyner - søndag <3

Asparges salat med saltede mandler

 

En af de nemme salater, hvis der skal være hurtig mad. Spidskål og asparges er virkelig to af de gode grønne, som er virkelig anvendelige! Se fx min blogindlæg om 6 måderat bruge spidskål på.

Her er den endt i salaten, som er god som tilbehør eller som bund til et stykke kylling, laks eller omelet som jeg gjorde den anden dag. Den er meget fiberrig og mætter derfor utrolig godt

Opskrift

2 personer

  • 200g grønne asparges
  • 200g spidskål
  • 100g spinat
  • 1-2 forårsløg
  • 30g saltede mandler

Dressing

  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1-2 tsk agavesirup eller honning
  • salt og peber

Bland dressingen ved at presset hvidløget og slynge det godt sammen med resten af ingredienserne. Det er vigtigt at olien bliver blandet ind i, hvis den skal blive rigtig lækker. Brug eventuelt en lille lufttæt boks som du blander det hele ned i, lukker, og ryster godt. Smag til med salt og peber og stil til side.

Knæk enderne af sparges og hæld dem over med kogende vand. Lad dem stå et par minutter mens du snitter spidskålen og forårsløg fint. Bland spiskål, asparges og spinat sammen og vend i dressingen. Du kan i øvrigt også grille asparges på en pande eller grill, det er også super lækkert til salaten her!

Top med saltede mandler, som du kan købe eller lave selv, efter opskriften her  🙂

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tapas og dyner - søndag <3