Weekend med Derby på Galopbanen - og selvfølgelig lækker mad og fyldte glas!

Hummus // Dip Kongen!


Jeg kan love jer for, at der bliver lagt sjæl i blendet kikærter – og opskriften findes i utallige variationer. Det gik rigtig op for mig da jeg var i Egypten, for et par år siden og humus varierede det fra restaurant til restaurant, hvor f.eks. hver kok havde deres touch. Lidt ligesom en pasta sauce eller kødbollerne i Italien.

Men er det sundt, sådan en dip sag med både olie og tahin i? Nu er kalorier jo ikke usundt – tomme kalorier skal man begrænse, men kalorier skal vi have. Og kommer de fra fødevarer med højt næringsindhold er du på rette vej. Både olivenolie og tahin bidrager med de gode umættede fedtsyrer, og tahin også en masse calcium. Kikærter er en bælgfrugt og indeholder mange proteiner samt fibre: to ting der giver en lav blodsukkerpåvirkning og stabil og lang mæthed. De vandopløselige fibre kan desuden også hjælpe til at sænke kolestoroltallet og give en sund tarmflora.Så alt i alt, får du nogle rigtig gode ting med i sådan en mundfuld.

Vil du holde vægten eller tabe dig, skal du selvfølgelig ikke køre det ned med ske i stride strømme – men nyde det i moderate mængder, fx som dip til grøntsager, spread på brød eller tilbehør til aftensmaden.

Nu har jeg efterhånden fundet mit eget touch i forholdsmængderne blandt ingredienserne og er ganske godt tilfreds – håber i kan lide det ?


1 skål

  • 240g kikærter, kogt vægt. Jeg synes de økologiske på dåse er ganske fine til formålet, men du kan selvfølgelig også koge dem selv
  • 1,5 dl kikærte vand (fra dåse eller kogevand)
  • 1/2 dl økologisk koldtpresset olivenolie
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 spsk lys tahin
  • 2 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk citronsaft

Til servering
2 spsk økologisk koldtpresset olivenolie
2 tsk røget paprika
friske grøntsager
evt naanbrød eller rugchips

Kom det hele ned i en minihakker eller kraftig blender. Det skal blendes i et par minutter over flere omgange. Den skal være helt glat. Smag til og du vil have den mere salt eller citrus.

Server med olie og drysset paprika på toppen sammen med en masse grønt og eventuelt naanbrød eller rug chips (rugbrød sprødstegt i ovn med lidt olie, salt og krydderier efter eget ønske)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekend med Derby på Galopbanen - og selvfølgelig lækker mad og fyldte glas!