Situationen pt... sygdom gå væk, be' om tak.

Matcha Latte med hjemmelavet cashewmælk og en søndag på sofaen..

IMG_0584

Matcha latte

 

Matchalatte på en regnverjsdag

Det er sådan lidt – møghamrende hyggevejr i dag, ik? Det har stået ned i stænger det meste af dagen, her hvor jeg sidder, og jeg kan høre tæppe, stearinlys og en eller anden varm sød drik kalde ?

I dag står den på matchalatte tror jeg – som i måske har bemærket, har der været meeeeget stille på bloggen, insta og facebook, men jeg har virkelig haft mit at se til for at komme over den hær af bakterier der i mandags overtog herredømmet i min krop. Torsdag havde jeg vitterligen INGEN stemme, og det er nærmest tortur når jeg normalt knevre fra 06.00-22.00. Egentlig var det vist også lidt tortur for mine omgivelser, der til sidst var liiiidt træt af at høre på en lidt træt helium-mus der prøvede at gøre sig forståelig med en blanding af pibelyde, håndfagter og tydelige mundbevægelser. Det var desværre ikke sådan en sexy hæshed, så man kunne have spillet lidt på det.. det mere en slags fustrerende støj på linjen og totalt irriterende!

Så Matcha skal der til. En dag laver jeg lige et indlæg omkring alle de sundhedsfremmende pointer der er ved Matcha, for der er mange. Den grønne te giver dig et usammenligneligt boost af både vitainer, mineraler og antioxidanter. Den smager også meget “grøn”, så de fleste vælger at nyde den med et lille skud mælk og/eller agavesirup.

Hjemmelavet cashewnøddemælk

Her har jeg lavet en hjemmelavet cashewnøddemælk, for det smager siiiimpelthen SÅ godt! og så er det super nemt. Ulempen ved at købe nøddemælk er at det ofte er en liter, og at det så kun kan holde sig et par dage. Det er altså meget mælk, med mindre man er en hel husstand til at nedlægge den. Når du laver det selv, bestemmer du mængden og prisen er en heeelt anden.. win win win ?

Opskrift

2 personer

Cashewnøddemælk

  • 1 dl cashewnødder
  • 2 dl kogende vand
  • 5 dl iskoldt vand*
  • Evt 2 dadler
  • 1 knivspids vanilje
  • 1 knivspids salt

*skal du bruge mælken direkte i matchalatten kan du med fordel bruge kogt vand som stadig er varmt.

Kom det kogte vand over cashewnødderne og lad dem stå så lang tid så muligt – gerne natten over, så er de nemmere at blende helt ud, men du kan også sagtens få et fint resultat hvis du går i gang med blenderen direkte efter. Kom de iblødlagte nødder op i blenderen med 5 dl vand, en knivspids salt og vanilje og eventuelt 2 dadler. Blend over en 5-6 omgange og lad blenderen hvile ind i mellem. Si herefter pulpen, altså det sidste cashewsmulder fra, og kom mælken over i en skoldet flaske – den kan holde sig 2 dage på køl.

Matcha latte – 2 personer

  • 2x 1 tsk matchapulver
  • 2x 1/2 dl kogt vand, der lige har kølet et øjeblik ca 80 grader
  • 2×2 dl cashewnøddemælk, lunt
  • 2×2 tsk agavesirup

Kog vandet og lad det køle lidt af bagefter. Det skal være maks 80 grader for ikke at smadre de sunde ting i matchaen. Pisk matcha godt i vandet så du får en smuk grøn farve, og så alt pulveret er opløst. Lun cashewmælken og kom 2 dl i hver kop matcha sammen med 2 tsk agave.

Nyd en super sund, hyggelig og nærende kop på en kold eller grå dag ? #hygge

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Situationen pt... sygdom gå væk, be' om tak.