Matcha Latte med hjemmelavet cashewmælk og en søndag på sofaen..

Start dagen godt // Kys, morgenmad og ikke brændfarlig kaffe

Breakfast for Champions!

En god start på dagen er vigtig – her snakker jeg ikke om kun om maden, men sådan helt generelt. Stil uret 15 minutter tidligere, og giv dig tid til at strække dig igennem – eller drikke kaffen, når temperaturen når “ikke brændfarlig” – eller kysse kæresten eller børnene en ekstra gang. En god start smitter af på resten af dagen, så det er virkelig velinvesteret 15 minutter.

Er morgenmaden vigtigst?

Kort svar: Nej. Spis når du er sulten, men ikke oversulten – stop når du er mæt, ikke overmæt. Så simpelt, men alligevel så svært…

Der er ikke noget magi i tidspunktet du spiser på, og du hverken taber dig mere eller tager mere på, alt efter om det er før kl. 07 eller efter kl. 20. Sådan fungerer det bare ikke. Fornuftige portionsstørrelser, de rette næringsstoffer og et sundt aktivitets niveau dagen igennem, er med til at gøre den endelige forskel. Min egen lille hypotese for alle de sukkerfyldte morgenmadsprodukter er, at mange i virkeligheden slet ikke har lyst til mad, og derfor nemmere kan klemme en skål med flydende sukker ned, i form af mange morgenmadsprodukter. Hvis det er muligt for dig at spise en time eller to senere, måske når du er mødt ind eller kommet frem, så gør det, hvis ikke sulten er der om morgenen. Så har du rent faktisk lyst til mad og hverken rugbrød, avocado eller andet tygge-krævende er ikke længere en straf

Et solidt måltid

Den her omgang er virkelig en vinder når man er sulten, og gerne vil være mæt lige indtil en sen frokost eller aftensmad. Jeg spiser det gerne som brunch i weekenden , eller har det med i en tupperware, hvis jeg skal spise på farten.

Du får dejligt mange mættende fibre fra blomkål og avocado, mens æg og også avocado forsyner dig med nogle sunde fedtsyrer. Du kan eventuelt til en skive laks, kylling, skinke eller (kalkun)- bacon eller hytteost, hvis du vil holde det vegetarisk.

 

Opskrift

2 personer 

  • 4 æg
  • 200g blomkål
  • 1 løg
  • 1 avocado
  • 100g cherry tomater
  • Evt krydderurter: persille, purløg, karse, brøndkarse
  • Valgfri krydderier: jeg har brugt karry (1/2 spsk), gurkemeje, salt og peber. Du kunne også bruge røget paprika og chili eller blot salt og peber.

 

Snit blomkål og løg fint. Kom løg i en gryde med 1 spsk olie og de valgte krydderier. Steg ved medium varme i 2 minutter og tilføj blomkål. Rør rundt og slå imens æggene sammen i en seperat skål. Pisk blommen ud og kom det i gryden. Snit tomater i halve og avocado i skiver. Steg til æggene har sat sig, smag til med salt og peber og server med tomat, avocado og lidt krydderurter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Matcha Latte med hjemmelavet cashewmælk og en søndag på sofaen..