Tid til vintersalaterne - og lidt om grønkål..

Suppe søndag <3 // Blomkålssuppe

Suppe søndag??

Hvad er der bedre end suppe, når kulden bidder? Jeg har besluttet mig at lave et lille suppe-tema, så de næste 8 uer får i en ny suppeopskrift hver søndag. Suppe-søndag??

Suppe er en kanon god måde at få en masse grønt på og samtidig mindske madspild. Du kan komme stort set alt grønt i, lade det dampe mørt og blende det sammen med dine yndlingskrydderier – ét voila, mad!

I den her uge får i min opskrift på blomkålssuppe. Her har jeg holdt den vegetarisk, men jeg laver den også ofte med lidt parmaskinke eller bacon i.


Blomkålssuppe til 2 personer

  • 1/2 blomkålshoved
  • 3 kartofler
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 dl vand
  • 1 spsk grøntsags bouillon eller 1/2 terning
  • 1 dl mascarpone (alternativt fløde)
  • 20g friskhøvlet parmesan ost
  • Evt. 1 spsk citronsaftTilbehør
  • 200g champignon
  • 40g hasselnødder
  • 2 fed hviløg
  • 2 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • 2 store håndfuld persille
  • 2 spsk groftVask kartofler og blomkål godt og skær blomkål, løg og kartofler i mindre stykker. Hvis du ikke bruger økologiske kartofler skal du skrælle dem. Kom vand, hvidløg og bouillon ved og lad det koge i 15 minutter. Kom herefter mascarpone og parmesan ost i og lad det stå og dampe lidt af under låg.Imens suppen enten koger eller damper af, kan du lave tilbehøret. Skær champignons i kvarte og hak hasselnødderne groft. Varm olien op ved medium varme sammen med hvidløg. Steg champignoner og hasselnødder til de er gyldne.

    Blend suppen og smag til. Du kan komme lidt mere hvidløg og eventuelt citronsaft i, samt lidt mere peber. Server med topping og drys med persille. Server med en skive groft brød.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tid til vintersalaterne - og lidt om grønkål..