Bæredygtig sushi - miljø & råvarer

Gedeost salaten i en ny variant!

Gedeost salaten i en ny variant. Frisk og let frokost eller middag, men som også kan laves i mindre portioner og bruges til forret 🙂

2 personer

  • 2 porre
  • 1/2 dl vand
  • 1 tsk “rigtig” smør – saltet
  • 1oog gedeost, ca. 1 cm tykkelse
  • 100g  brombær, evt fra frost
  • 1/2 spidskålshoved – ca 300g
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk honning eller sukker
  • salt, peber
  • 2sk ristet grovbrød eller rugbrød

 

  • Balsamico dressing (alternativt balsamico glaze)
  • 2 spsk balsamico
  • 1 spsk valnøddeolie
  • 2 spsk kokossukker

Skær bund og kun det allerøverste af porrene. Skær dem i 5 cm lange stykker. Rør/pisk/mort – hvad du nu har af redskaber, balsamico, olie og kokossukker sammen til det tykner. Kom det i et lille bæger og varm op over vandbad. Det skal kun lige koge, så skal det af. Alternativt kan du som skrevet, bruge balsamico glaze. Skær spidskål ultra fint og bland olie, citron og honning. Kram kålen, så det falder let sammen  og fordel på to tallerkener. Skær gedeost i skiver. Varm nu vandet op til porrerne. Damp dem møre i ca. 10 minutter. Tag af og vend med 1 tsk smør. Arranger porre på spidskål, kom gedeosten hen over, der nu smelter let.  Fordel balsamico’en med tilfældighed over og slut af med brombær, lidt salt og peber.

Server med en skive ristet brød.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bæredygtig sushi - miljø & råvarer