Sundt for sjælen // Havudsigt for 2 til spotpris

Suppe søndag // Jordskokkesuppe, kongen af vintersupperne!

Helt cremet, hvid, lækker suppe – intet som jordskokker! Bortset fra arbejdet med at rengøre dem, så er det altså én af vinterens bedste opfindelser. Jeg har accepteret at der spildes lidt mere end jeg plejer, og jeg skærer derfor skrællen af med rund hånd, inden de koges. Selvom der er fløde i retten, er får du stadig en lettere middag end de tunge gryderetter, så jeg kan kun sige go’ for fløden og maaaaasser af jordskokker!

Ingredienser – 2 personer

  • 1,5 kg jordskokker
  • 300 ml vand
  • 3/4 dl  piskefløde
  • 4 fed hvidløg
  • 3 store løg
  • salt og peber
  • 1 pk parmaskinke
  • Persille
  • 2 sk ristet rugbrød

 

Jordskokkesuppe

Vask og skræl jordskokker. Der går en del til spilde med de knolde, men sådan må det være. Det er vigtigt du slipper af med alt jord.  Skær dem herefter i tern. Snit hvidløg og løget fint og sauter dem klare i 1 spsk smør. Kom jordskokker ved sammen med 300 ml  (3 dl vand). Lad det koge mørt og blend herefter til suppe med 3/4 dl fløde og mere vand, indtil du synes, du opnår den ønskede konsistens på suppen. Smag den til med salt og peber. Parmaskinen steger du sprød på en tør pande.

Server suppen lun drysset med parmaskinke og persille og lidt ristet rugbrød on the side ?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundt for sjælen // Havudsigt for 2 til spotpris