Ting jeg elsker når efteråret er ved at blive til vinter <3

Anbefaling – en aften på Zeleste

Der er en del som efterhånden har skrevet, at de gerne vil have mit view på nogle af de restauranter jeg besøger fra tid til anden og jeg har derfor besluttet at lave et lille dining-out fokus på bloggen, hvor jeg håber, at i kan finde inspiration til at nye steder, eller nye ting på menukortet 🙂 Jeg startede på det i dette og dette indlæg, men på Fyn og i Jylland, og nu vil jeg så til at tage hul på nogle af de lækre spisesteder du finder i København. Ordene kommer fra hjertet og jeg tager dig lidt med ned i den menu jeg har fået, eventuelt hvad vi fik til at drikke og hvordan atmosfæren var. Målet for mig er at være mæt, tilfredsstillet og i godt humør når jeg forlader en middag, så med dét udgangspunkt kan du altså læse hvad jeg mener om restauranten og hvorfor du skal besøge den.

En casual & lækker lørdag

I går aftes var jeg forbi Zeleste – en rigtig hyggelig restaurant lige ved Nyhavn. Jeg tænker lidt på ordet ‘casual lækker’, når jeg skal beskrive stedet: atmosfæren, service og maden. Der er tænkt over detaljerne, god kvalitet, fed stil og en ekslusive vibe – men samtidig er det totalt groundet, hvor maden for lov at være mad, med få og genkendelige råvarer sat rigtigt sammen, en tjener der mingler på en afslappet måde omkring bordet og åben pejs i gården, hvor man kan sidde med et tæppe under varmelampen.

Vi fik en super dejlig menu fra efterårskortet, hvor jordskokker, rosenkål og græskar fylder på kryds og tværs. Til forret fik vi Zelestes specialitet, nemlig deres halve hummer med to typer mayo til, sammen med nogle lækre østers! Er du til en hvidvin som ikke er for tør, kan jeg anbefale dig deres Riesling – den klædte virkelig skalddyrene – og her er de altså ikke nærige kan jeg tippe om 😉

Til hovedret fik vi deres torsk og oksebavette. Oksebavette har jeg faktisk aldrig smagt før, men det var et lækkert mørt stykke kød, sat sammen med græskar, grønkål og kartoffelskum. Til torsken fik jeg bacon og rosenkål med nok den bedste sauce jeg har fået i umindelige tider: sauce velouté! mm mm m! Den skal jeg simpelthen gøre kunsten efter derhjemme en dag – og her skal den store gryde altså i brug, for jeg kunne simpelthen indtage den sauce i liter-vis haha.. 

Vi sluttede med lidt sødt og en cortardo – og prøvede deres havtorn creme med chokoladejord – meget frisk og lækkert med det knas ovenpå, som chokoladejorden gav. Chokoladejord er sådan noget krystalliseret chokolade, som har den intense smag af kakao, men knaser og smuldrer meget anderledes end chokolade som vi normalt får det.

Alt i alt havde vi en fantastisk dejlig aften, og jeg kommer helt sikkert igen! Prisen ligger i et middelområde med hovedretter til ca 200 kr og en 3 retters menu for 345 kr, sammensat af køkkenet 🙂

Vi blev serviceret og sørget for – og gik som nogle af de allersidste, da klokken ramte 23 og de lukkede. Det er altid et godt tegn, når den ene time tager den anden og man høfligt bliver mindet om at lyset snart slukkes 😉

 

Du finder Zeleste på Store Strandstræde 6

En shout out skal Victor i øvrigt have! Han var vores tjener og sørgede for os med super service og godt humør – totalt herlig fyr 🙂 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting jeg elsker når efteråret er ved at blive til vinter <3