Hej Verden!

Vegansk linsegryde – simremad <3

En super nem vegansk (eller vegetarisk, alt efter om du bruger kokosmælk eller fløde) ret. Jeg laver ofte en god stort portion og fryser resten ned, så der er nem mad til travle dage. Jeg elsker den bare som den er her, men du kunne også spise den til et halv bagt butternut squash eller aubagine – eller med nogle fuldkornsris eller quinoa. Den mætter fantastik på grund af linsernes høje protein indhold og fibre, fra både dem og alt det grønne. ?

2 personer

 • 100g røde linser
 • 1 dåse hakket tomater
 • 1 stort løg
 • 1 rød peberfrugt
 • 3 gulerødder eller 200g græskar
 • 1 dl fed kokosmælk eller 1/2 dl piskefløde
 • 2 fed hvidløg
 • 2 cm ingefær, revet
 • 1 spsk garam masala
 • 1 tsk gurkemeje
 • 1/2 tsk salt, peber og honning
 • 2 spsk olie

 

Til servering

 • 1 avocado
 • Salatmix
 • Evt. et par rødkålsblade eller rød spidskål
 • 1 spsk olievenolie
 • Krydderurter: koriander eller persille

 

Snit gulerødder (eller græskar), løg og peberfrugt i mindre, mundrette tern. Kom olie, garam masala, gurkemeje og grøntsager i en gryde og svits til løgene er blevet klare. Tilsæt de hakkede tomater, ingefær, hvidløg og linser og kom låg over. Lad det småsimre i ca. 25 minutter. Tilsæt salt, peber og honnings samt kokosmælk eller fløde. Smag til og server eventuelt i et kålblad med en halv avocado, frisk grønt, lidt olivenolie over og eventuelt friske krydderurter ?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej Verden!