Jeg er blevet voksen! Jeg har købt mig en bil..

Chips af… Rosekål – har jeg tabt sutten?

Sprøde chips der forsyner dig med sunde vitaminer, mineraler og fibre – ingen transfedtsyrer eller friture, og du bestemmer selv mængden af salt – hvordan lyder det? Rimelig godt i mine ører i hvert fald! Derfor lavede jeg chips af rosenkål. Ikke så meget halli-halløj, bare rosenkål, lidt olie og lidt salt – eller andre krydderier, hvis du ønsker en anden smag.

Til en lille skål skal du bruge..

 • 300g friske rosenkål
 • 2-3 spsk olie
 • 2 tsk krydderier efter smag

  Pil bladene af rosenkålene. Dette gøres nemmest ved at skære stokken af og herefter løsne bladene. Du kan eventuelt også skære stokken af og herefter skære dem over på langs, så du kan se alle lagene. Herefter løsner du bladene med spidsen af en kniv. Put olie og krydderier i en frysepose sammen med kålbladene, pust luft i posen og ryst den, så olien bliver fordelt.

  Spred ud på en bageplade og bag dem i ovnen ved 120 grader i 20 min. Men hold øje med dem, pludselig tager de farve. De er kun let sprøde når de kommer ud, men bliver helt crispy når de er kolde.

Inspiration til andre krydderier:

 • Røget paprika og salt
 • Karry og salt
 • Ingefær og salt
 • Hvidløg og salt
 • Timian og citron salt
 • Chili, salt og kokossukker

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er blevet voksen! Jeg har købt mig en bil..