Vegetarisk risotto – uden ris

Vegetarisk risotto – uden ris
2-4 personer (det mætter mere end man skulle tro!)
- 1/2 blomkålshoved
- 20g økologisk smør
- 1 fed hvidløg
- 2 dl hvidvin
- 1 dl quinoa
- saft af 2 sk citron
- 3 dl fløde
- 50g parmesanost
- 200g øko champignons
- 2 tsk røget paprika
- salt
- 2 tsk olie
- 50g pinjekerner
- frisk persille
- grov peber
Blend blomkål til fnuller – jeg brugte en minihakker. Varm smøret op og kom hvidløg og blomkål på. Sauter blomkål i 1-2 minutter. Kom hvidvin på og lad det koge op. Kog ved lav varme i et par minutter til det begynder at blive reduceret. Kom så fløden i og kog op på ny. Lad det simre under låg. Hvis du mangler lidt væske kan du komme en lille smule vand ved. I en anden gryde koger du quinoa. Det skal kun koges 7 minutter, da det skal koge færdigt i blomkålsblandingen.
Mens det hele simrer nu, skærer du champigninger i skiver. Når du har kogt quinoaen skal den (uden at hælde vandet med) over i blomkålsblandingen. Riv nu parmesanen i også, samt citron saft. Rør det hele godt rundt og kom låget på igen. Kom nu pinjekerner på en tør pande og rist dem under opsyn i et par minutter. Tag af så snart de begynder at tage farve. Herefter kommes champignons på panden sammen med olie, røget paprika og salt. Sauter dem til de falder sammen og tager farve. Rør rundt i blomkålsrisotto’en en sidste gang, Den bør nu have stået ca. 7 minutter siden quinoaen kom i. Server champignons, pinjekerner og persille oven på risotto og top med grov peber.
Ingen kommentarer endnu