Chips af... Rosekål - har jeg tabt sutten?

Vegetarisk risotto – uden ris

Vegetarisk risotto – uden ris  

Så det hører mulighvis under misledende titler, men fremgangsmåden ligner til forveksling og det var nemmere end at kalde den risløs-vegansk-risotto-hvor-ris-er-erstattet-af-blomkål. Og det fungerer super kan jeg fortælle – en rigtig god måde at få nogle flere grøntsager indenbord og på en lidt anden måde end normalt. Quinoaen bidrager med lidt bid, ligesom ris – men til forskel fra hvide ris, er det en næringsbombe uden lige.

2-4 personer (det mætter mere end man skulle tro!)

 • 1/2 blomkålshoved
 • 20g økologisk smør
 • 1 fed hvidløg
 • 2 dl hvidvin
 • 1 dl quinoa
 • saft af 2 sk citron
 • 3 dl fløde
 • 50g parmesanost
 • 200g øko champignons
 • 2 tsk røget paprika
 • salt
 • 2 tsk olie
 • 50g pinjekerner
 • frisk persille
 • grov peber


Blend blomkål til fnuller – jeg brugte en minihakker. Varm smøret op og kom hvidløg og blomkål på. Sauter blomkål i 1-2 minutter. Kom hvidvin på og lad det koge op. Kog ved lav varme i et par minutter til det begynder at blive reduceret. Kom så fløden i og kog op på ny. Lad det simre under låg. Hvis du mangler lidt væske kan du komme en lille smule vand ved. I en anden gryde koger du quinoa. Det skal kun koges 7 minutter, da det skal koge færdigt i blomkålsblandingen.
Mens det hele simrer nu, skærer du champigninger i skiver. Når du har kogt quinoaen skal den (uden at hælde vandet med) over i blomkålsblandingen. Riv nu parmesanen i også, samt citron saft. Rør det hele godt rundt og kom låget på igen. Kom nu pinjekerner på en tør pande og rist dem under opsyn i et par minutter. Tag af så snart de begynder at tage farve. Herefter kommes champignons på panden sammen med olie, røget paprika og salt. Sauter dem til de falder sammen og tager farve. Rør rundt i blomkålsrisotto’en en sidste gang, Den bør nu have stået ca. 7 minutter siden quinoaen kom i. Server champignons, pinjekerner og persille oven på risotto og top med grov peber.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chips af... Rosekål - har jeg tabt sutten?