Vegetarisk risotto - uden ris

Æg & Bacon Vol.2

Æg og bacon anno 2017

Vi kan ikke komme uden om, at kombinationen af æg og bacon bare fungerer – der var én der tænkte sig om i sin tid. Vi kan også være enige om at det som regel ligner sig selv, når de er på brunch bordet. Her er en lidt anderledes måde at servere det på  I min familie holder vi advents brunch – det vil sige, mødes hver advents søndag til brunch, hygger, juler og snakker. De her tror jeg skal på bordet d. 1 advent! 

2 personer

  • 2 æg
  • 100g bacon – eller parmaskinke
  • 2 medium avocadoer

Kog vand i en gryde og kom æg i forsigtigt, når det spilkoger. Giv dem præcis 5 minutter og 30 sekunder og tag dem herefter op og skyld dem under koldt vand. Lig dem på køkkenbordet, mens du gør resten klar.
Udsten avocadoen og tag skrællen af, ganske forsigtigt. Med en ske udhuler du desuden hullet fra avocadostenen en smule mere, sådan at ægget om lidt kan ligge inden i en lukket avocado (som stenen gjorde før). Pil ægget meget forsigtigt! Blommen er næsten flydende endnu, så får du bristet hviden, er der ægge-smat. Placér ægget forsigtigt, inden i den udhulet avocado og luk dem. Herefter vikles bacon eller parmaskinke rundt om. Først en skive på langs af avocadoen og derefter rundt om den. Jeg har brugt bacon på billedet, men parmaskinke er nemmere at få til at blive omkring den når de steger.

Kom en smule olivenolie på en teflonpande og steg avocado ægget sprødt og crispy. De skal have en 5-6 minutter. Server med en skive ristet brød til og eventuelt andre brunchindslag. Når du skærer igennem avocado ægget flyder blommen let ud

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarisk risotto - uden ris