Butter chicken – med virkelig moisty chicken & indisk salat

Vintertiden kalder på krydrede og varme gryderetter herhjemme. Sådan nogle der varmer indefra og ud ? Butterchicken lever op til alle disse krav, og jeg har her lavet en grønnere version end originalen. Håber i kan lide den! Herhjemme er den i hvert fald et hit..
Opskrift til 4 personer
Krydderier
- 2 tsk paprika
- 1 spsk garam masala
- 1 tsk stødt koriander
- 4 cm ingefær, revet
- 2 fed hvidløg, finthakket
- saft af 1/2 lille citron
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk stødt spidskommen
- Salt/peber
- evt en lille smule chili, tørret eller cayenne
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk (med top) koncentreret tomatpuré
- 2 spsk olie, eller smør
- 250 ml piskefløde
- 50g smør
- 1 tsk salt og peber
- 1 dl vand
- 600g kyllingelår
- 2 store løg , hakket i grove stykker
- 4 store gulerødder, skåret i tynde skiver
- 2 dl yoghurt
Indisk salat
- 400g gulerødder
- 200g grøntkål
- 3 cm ingefær, fintrevet
- 1 spsk agavesirup
- 2 spsk sesam olie
- 2 spsk æbleeddike
- Bredbladet persille
- salt
- 40g saltede peanuts
- 40g rosiner
Kom 2 spsk smør eller olie på panden. Kom de stødte krydderier på og svits dem let. Kom herefter løg på og skru ned til medim varme. Herefter tilsættes de hakkede tomater sammen med hvidløg, ingefær, tomatpuré, vand og halvdelen af piskefløden. Kom til sidst kyllingen i og lad det simre i 60 minutter. Tag herefter kyllingen op, pil den af benene og riv kødet fra hinanden. Kom det tilbage i gryden og til sæt resten af piskefløden, 50g smør og 2 dl yoghurt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Imens laves salaten: Skræl gulerødderne og riv dem i tynde skiver og nip grønkålen samt persille. Bland ingredienserne til dressingen ved at rive ingefæren og røre dem med olie, honning, eddike og en smule salt. “Kram” grønkålen i dressingen og vend herefter gulerødder, rosiner og peanuts i.
Server din butterchicken med grove ris og en god salat
Ingen kommentarer endnu