Butter chicken - med virkelig moisty chicken & indisk salat

1. december & karamelliseret julenødder

NU er det jul! Jeg fejrer det med karamelliseret nødder ?

Rigtig glædelig december! Jeg ELSKER december – alt fra alle arrangementerne til julelys, middage, marcipan og snevejr. Hvis jeg kunne, ville jeg dedikere hele december måned  til hygge med familie og venner ? Det kan jeg ikke helt grundet job – og BA – og min lille iværksætter-baby, MEN det er alligevel højt prioriteret. Som jeg skrev i indlægget her, har vi adventsbrunch hver søndag og det kom netop i stand fordi jeg ét år “vågnede” op da hele december var gået og slet slet slet ikke have fået hygget nok, set dem jeg skulle, lavet marcipan konfekt og derud af.. Det er inspireret af en af mine veninder og hendes familie og det giver SÅ meget mening! Nu er tippet hermed givet videre: adventbrunch!

 

Sundere opskrifter til julehyggen

Gennem hele december vil jeg dele opskrifter på sundere december hygge. Med det, mener jeg ikke at det ikke også skal være plads til stride sukkerstrømme, brun sauce og brunkager – men man kan faktisk lave rigtig meget i en bedre version som smager VILDT godt, så hvorfor ikke? Der er fokus på mindre sukker og hvedemel i mine opskrifter – det vil sige, bedre for blodsukkeret. Men de er alle lavet af helt “almindelige” råvarer du kan få i din lokale Netto. Vi kickstarter december godterne med disse karamelliseret nødder – det er SÅ gode, siger jeg jer!

Du skal bruge

  • 150g nødder – blandet
  • 10g øko smør
  • 2 spsk agave sirup
  • 1/2-1 dl kokossukker, alt efter hvor søde du vil have dem
  • 1 tsk groft havsalt (hvis du bruger fint salt skal du nøjes med en halv tsk)
  • Evt julekrydderier: kanel, ingefær eller kardemomme (eller en god blanding)

Varm smørret forsigtigt op på panden og kom nødderne ved. Rist det i ca 1 minut og kom nu sirup, kokossukker og salt ved. Sku op for panden og rist dem under omrøring ved høj varme i 2 minutter og tag af panden, hvorefter de kommes på stykke bagepapir til afkøling

Hvorfor har jeg brugt agave og kokossukker? Det har jeg fordi, at de påvirker blodsukkeret i langt mindre grad en “normalt” sukker gør. Og lige præcis kokossukker har den der dybe, lidt farin-agtige smag, som klæder nødder og smør MEGA godt!

Nyd til en god kop te, kaffe eller varm kakao

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butter chicken - med virkelig moisty chicken & indisk salat