Og vinderen er... <3

Ice chokolader med knas og mindre sukker

Ice chokolader med knas og mindre sukker

Kan du huske ice chokoladerne fra juleskålen som barn? Det er i hvert fald et fedtet men smagfuldt minde fra min barndom. De smelter så snart de kommer i munden, eller hånden, hvorfor de fleste udvikler en teknik med at vippe dem direkte fra papiret ind i munden 😉  Jeg har lavet dem i en mindre sukkerholdig version, og du kan nederst se et tip til at gøre dem endnu mere “uskyldige” 

Den nemme

  • 100g god nougat (jeg køber ofte en af den med 40% hasselnødder)
  • 50g økologisk koldtpresset kokosolie
  • Evt. (til pynt)
  • 25g valnødder eller hasselnødder


Smelt nougat og kokosolie sammen og top med nødderner. Vælger du hasselnødder vil jeg anbefale at riste dem kort på en tør pande så de får lidt farve. Kom husholdningsfilm i en bøtte på ca 15×15 cm. Hæld massen op i, hak nødderne og drys dem over. Lad det blive stift over et par timer i køleskab eller fryseren i en time og skær ud i passende størrelse – husk de skal kunne spises i én mundfuld for ikke at ende med de fedtefingre jeg startede ud med

Den lidt mere besværlige – men utrolig lækre. God hvis du skal passe meget på blodsukkeret eller lever lowcarb

  • 50g hasselnødde smør
  • 50g agave
  • 50g økologisk koldtpresset kokosolie
  • en knivspids havsalt


Smelt kokosolie sammen med hasselnøddesmør, salt og agave til en helt ensartet og fin masse. Kom den over i den beklædte form som før beskrevet og top med nødder

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Og vinderen er... <3