Konkurrence// Og vinderen er...

Hvordan du bruger jule rester i ny, frisk og grøn mad

13442429_627000174121080_6820844694756791529_oThai spyd med en grøn salat 🌱

Hvis du også er ved at tippe over at julemad, efter de sidste maaange dages mad-marathon, men stadig har rester tilbage, kommer der her et forslag til hvad du kan gøre med dem – på en ny og anderledes måde. Hvad gør man f.eks med en rest steg? Du skærer den i skiver, marinerer den til nyt liv dagen efter  Den her er lidt thai inspireret, men jeg synes heeelt sikkert det er rart med noget lidt stærkt og grønt oven på mange fede dage 

Opskrift 2 personer

  • 2-4 skiver steg (300g kød). Her er brugt en rest flæskesteg

    Marinade og dressing

  • 4 fed hvidløg, presset
  • 2-3 cm ingefær, revet
  • 5 spsk soja sauce
  • 1-2 tsk tørret chili
  • 5 spsk sesamolie
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk citronsaft eller saft af 1 lime

    Grøn salat

  • 200g spidskål
  • 1 avocado
  • 200g edamame bønner
  • 3 stilke bladselleri
  • 1/2 romaine salathoved, eller andet grøn salat
  • 2 spsk sesamfrø
  • Evt. koriander

    Bland dressingen godt i en morter og mariner kødet i halvdelen af den, mens du gemmer den anden halvdel til dressing til salaten. Lad kødet trække i den så længe som muligt. Snit spidskål meget fint og masser resten af dressingen ind i. Lig dette på bunden af hver tallerken. Blancher edamamebønner og hak avocado, koriander og selleri. Bland salaten og kom den oven på spidskålen. Kom kødet på spyd og steg til sidst disse inden de serveres med salaten. Top til sidst med sesamfrø 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrence// Og vinderen er...