Året der gik // Velkommen 2018!

Måske verden bedste laksesalat!

img_2191-1Det her er faktisk en af mine livretter – og suuuper nem at lave! Men den er vanedannende…. Jeg oplever ofte som kostvejleder, at mange har svært ved det med fisk. Husk nu at frokost fisk også tæller! Makrel i tomat, røget makrel, laks, eller hellefisk – eller fiskesalat som denne laksesalat. Herhjemme spises den dog også ofte til aften (eller morgen, men det er måske kun mig der kan finde på sådan noget… )

Den ligger i den energitunge ende, men vil du have den mere mager, kan du erstatte mayo med hytteost eller blande mayo 50/50 med skyr. Hvis du spiser lchf er den helt perfekt, så hapser du blot en avocado og noget grønt til – eller en skive palæobrød, og så er du altså MÆT!

 

Opskrift

  • 200g laks – evt frossen vildtlaks, det er ofte til at få til fornuftige priser
  • 125g rejer
  • 1/2 bundt forårsløg
  • citron
  • salt, peber
  • 1 knivspids cayenne chili
  • mayonnaise til du synes den er cremet nok

Damp laksen, ca 5-7 minutter – den må endelig ikke få for meget, så bliver den altså trist! Lad den køle af. Snit imens forårsløg og bland laks sammen med rejer, godt med citronsaft, salt, peber, cayenne og mayo. Smag til, så du synes den er perfekt!

Den kan holde sig et par dage på køl 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Året der gik // Velkommen 2018!