Måske verden bedste laksesalat!

Grønnere januar med en lækker vegetarburger!

13669361_641141966040234_1505059693696966310_o

Hvis du ogå har lagt en grønnere stil for januar, for sådan liiiige at holde balancen med december måneds svin- og ande-marathon, kommer her et godt bud på weekendmaden, hvis du stadig har lyst til en snasket burger 🙂 Den her er nemlig en vegetarburger! Og den bedste vegetar- bøf jeg har lavet.. Jeg lavede opskriften til en film for Fitness World, og de mænd der var med på optagelsen havde meeeeget travlt med at grine af min vegetarbøf – INDTIL de smagte den! De slikkede nærmest tallerkenen ren, da der var filmet. Den ene ville sågar have opskriften med hjem haha! 1:0 til mig!

 

Opskrift
4 personer

Bøffer

  • 1 dåse kidneybeans*
  • 200g champignons
  • 1 lille løg
  • 2 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk. Salt eller soja
  • 2 dl havregryn blendet til mel
    *visse kidneysbeans på dåse er tilsat sukker. Gå efter en variant uden.
    Guacamole
  • 1 moden avocado
  • 2-3 spsk. skyr eller cremefraiche
  • 1/2 lille rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • Saften fra en skive citron
  • Salt og peberAioli (hvidløgsmayo)
  • ½ dl mayo
  • 2 fed hvidløgTilbehør
  • 4 stk fuldkornskrydderboller
  • Alternativt 8 stk portobello svampe eller 4 fulkornspitabrød
  • Evt. 4 skiver ost
  • Frisk grønt
  • Tomat
  • Agurk

Sådan gør du:
Blend havregryn til mel. Skær champignons og løg i små tern. Svits dem i lidt olie på panden til løgene er klare. Kom alle ingredienser, undtagen havregryn, ned i en stavblender og blend til du har en lind fars. Rør havregryn i og lad farsen stå mens du laver dressing til bollerne.

Guacamolen: Mos avocado med skyr og citronsaft. Hak løget og hvidløg fint. Rør det i guacamolen og smag til med salt og peber.
Aioli: Knus hvidløgene og rør sammen med mayonnaise.

Form bøfferne og kom dem på bagepladen. Sæt dem i ovnen og giv det ca. 30 minutter. Kom osten over lige til sidst. Lun bollerne med i ovnen eller på en brødrister de sidste minutter af bagetiden.
Skær bollerne op og smør underbollen med 1 spsk. guacamole og overbollen med 2 tsk. hvidløgsmayo. Kom frisk grønt og agurk på underbollen, læg bøffen, ost og tomat ovenpå og slut af med overbollen.

Velbekommen 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Måske verden bedste laksesalat!