Grønnere januar med en lækker vegetarburger!

Sundere weekend snacks

12973281_599164710237960_6765724287623773241_o

Sundere snacks

Mange af jer har efterspurgt sundere snacks – og dem har jeg en heeel del af i ærmet. Husk på at kalorier og sundhed ikke altid hænger sammen, eller forstå mig ret: fordi det er sundt, er det ikke ensbetydende med, at det ikke indeholder kalorier. Eller sagt omvendt, kalorier er ikke usunde, de skal bare vælges med omhu, hvis man gerne vil passe på vægten. De her indeholder en del kalorier men giver et mere stabilt blodsukker end fx. en håndfuld lys chokolade – og smager sødt og lækker. De mætter, så du har ikke behov for lige så meget, som var det slik, der ikke rigtig ligger en bund. Og ud over at du opnår en reel mæthed og tilfredshed, får du så ikke kun tomme kalorier, som du ville fra slik eller chips – men godt med fibre, sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler. De er gode til en kop te eller kaffe om aftenen – eller når den søde tand melder sig om eftermiddagen

De kan laves med mange typer af smage, men de her har jeg gjort lidt friske i smagen med  citrus og saltede pistacienødder 🙂

Opskrift

  • 2 dl cashewnødder
  • 1 dl pistacienødder, saltede
  • 8 store dadler
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk revet øko citron skal
  • 1 tsk rå vanillekorn eller kornene af 1 lille stang

Blend cashewnødder så fint som muligt – gerne længe nok til at olien så småt kommer ud og massen bliver let klumpet. Tilføj citronsaft og kokosolie og blend igen. Tilføj dadler, vanille og citronskal. Blend igen til massen samler sig og kan trilles til kugler, hvorefter de vendes i finthakket pistacienødder.

Er der andre ting i gerne vil have opskrifter på? Så skriv endelig 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønnere januar med en lækker vegetarburger!