Salat med kikærter, broccoli & sesam

Super nem salat med kikærter, som tilbehør til et stykke fisk eller kylling – eller som selvstændig vegansk ret.
Den er lynhurtig at lave, hvis du bruger kikærter fra dåse, og med masser af protein og kostfibre fra både kikærter og broccoli samt en sund koldpresset olie, sikres du en solid mæthed og god sundhed i sådan en portion. Jeg lavede det til aften og spiste resten koldt til frokost, hvilket fungerede rigtig fint! Så lav eventuelt et dobbelt portion 🙂
2 personer – som hovedret (der er til 3-4 portioner, hvis du også spiser kød til)
- 400g kikærter, kogt vægt
- 1 avocado
- 400g broccoli
- 50g bredbladet persille
- 1 grøn chili
- 3 spsk sesamfrø
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk sesamolie
- 1 spsk fishsauce (eller soja)
- 2 tsk kokossukker
- 3 cm friskrevet ingefær
Skær broccoli i mundrette stykker. Riv ingefæren og bland den med broccoli og damp disse i 2-3 minutter. Imens rister du sesamfrøene af på en tør pande. De skal have 2 minutter, hvor du ryster panden et par gange undervejs, ved fuld varme. Hak den grønne chili helt fint. Bland sesamolie med citronsaft, kokossukker, fishsauce, chili og sesamfrø. Skær til sidst avocadoen i tern. Vend dressingen sammen med persille, kikærter , avocado og broccoli/ingefær.
Ingen kommentarer endnu