Vegansk thaisuppe med ingefærbagte gulerødder

Salat med kikærter, broccoli & sesam

10873600_421915287962904_575542133586376800_oSuper nem salat med kikærter, som tilbehør til et stykke fisk eller kylling – eller som selvstændig vegansk ret.

Den er lynhurtig at lave, hvis du bruger kikærter fra dåse, og med masser af protein og kostfibre fra både kikærter og broccoli samt en sund koldpresset olie, sikres du en solid mæthed og god sundhed i sådan en portion. Jeg lavede det til aften og spiste resten koldt til frokost, hvilket fungerede rigtig fint! Så lav eventuelt et dobbelt portion 🙂

 

2 personer – som hovedret (der er til 3-4 portioner, hvis du også spiser kød til)

 

  • 400g kikærter, kogt vægt
  • 1 avocado
  • 400g broccoli
  • 50g bredbladet persille
  • 1 grøn chili
  • 3 spsk sesamfrø
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk sesamolie
  • 1 spsk fishsauce (eller soja)
  • 2 tsk kokossukker
  • 3 cm friskrevet ingefær

Skær broccoli i mundrette stykker. Riv ingefæren og bland den med broccoli og damp disse i 2-3 minutter. Imens rister du sesamfrøene af på en tør pande. De skal have 2 minutter, hvor du ryster panden et par gange undervejs, ved fuld varme. Hak den grønne chili helt fint. Bland sesamolie med citronsaft, kokossukker, fishsauce, chili og sesamfrø. Skær til sidst avocadoen i tern. Vend dressingen sammen med persille, kikærter , avocado og broccoli/ingefær.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk thaisuppe med ingefærbagte gulerødder