Hjemmelavet goma dressing // Selv tak

Nem mad// Hvid fisk og røget paprika dressing!

billede1234Madlavning skal for mig 90% af tiden være nemt – og ikke tage for lang tid. Med de to kriterier går jeg ofte i køkkenet, og det kommer der som regel noget rigtig godt ud af.

Det her er en af de nemme med hvid fisk, eller alternativt laks, som mange virkelig ikke får nok af. Det er super trist! For det er simpelthen så sundt for os – og selv kunne jeg spise det hver dag, jeg elsker fisk!  Jeg kører enten til fiskemanden eller i de supermarkeder hvor der er frisk fisk, eller også hapser jeg en frossen pangasius fra frysedisken. Én af de to valg. Jeg synes faktisk det er en udemærket frostfisk, sådan en pangasius, hvis ikke det skal være det helt friske, fra fiskemanden, som jeg (selvfølgelig) synes smager aller bedst.

Jeg kan kun sige, at du bør kaste dig ud i det – også selvom du ikke er fiskefan. Lad være med at overtilberede den og nyd en sprødstegt  hvid fisk, med frisk, sprødt grønt og en cremet og fed dressing – og MASSER af citron!

Opskrift til 2 personer

Salat

  • 3-400g torsk, sej eller rødspætte
  • 1 spsk smør, 1 spsk olie
  • 200g spidskål
  • 200g edamame bønner
  • 200g cherrytomat
  • 100g blandet salat eller spinat salat
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • salt/peber
  • 2 spsk saltede mandler pr person
  • 2 spsk røget paprikadressing pr. person

Røget paprika dressing

  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 tsk papkrika
  • 1 spsk. koncentreret tomatpure
  • 2 tsk. sød chilisauce (alternativt 2 tsk honning/sukker + 1/2 tsk cayenne peber
  • 1 spsk citron saft
  • 1 tsk. paprika
  • salt, friskkværnet peber

Snit kål meget fint og vend med olie, citron, salt og peber. Knug det godt og stil til side. Skær tomater i halve og bland hele salaten. Rør dressingen sammen. Varm olie og smør godt op og steg fisken sprød og gylden ved hård varme. Server på salaten og drys med salt og peber. Slut med dressing og saltede mandler.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet goma dressing // Selv tak