Suppe søndag// Græskarsuppe med kikærterknas

Broccolisalat vol. 2

28059259_10155123540636175_1155879866540722669_nMåske nok den bedste måde at bruge broccoli på! Elsker broccoli salat! Jeg synes ofte det er dyrt at købe færdiglavet? Jeg mener .. broccoli, mayonnaise og en liiiiille bitte smule bacon og tørret tranebær – nogle steder lidt rødløg, hvis der virkelig er fest.  I don’t get it…? Nåh men min nærrighed fik mig i sin tid til at eksperimentere selv og jeg synes jeg har ramt den perfekte klassiske smag i en opskrift jeg faktisk troede, at jeg havde lagt ind – men nej åbenbart. Får lige taget nogle billeder, næste gang den er på menuen herhjemme 🙂

Siden da har jeg eksperimenteret lidt med andre varianter, blandt andet en thai style med laks, som kommer en anden gang – og så denne her med kylling og avocado. Nem, smager skønt og mætter godt 🙂 Det er en af de såkaldte lowcarb retter, hvor fedtprocenten er høj og kulhydraterne få. Da dressingen er lavet på næsten ren mayonnaise er det nødvendigt at vælge en god én, en af de rørte og ikke dem på tube.

Opskrift til 2 personer

 • 1 broccoli hoved
 • 1 lille rødløg
 • 1 dl mayonnaise, jeg bruger denne eller denne *
 • 1 tsk sennep
 • 1 tsk agave eller sukker
 • 200g stegt kylling
 • 1 avocado
 • 2 spsk ristede græskarkerner
 • 1 lille syrligt æble
 • karse eller andre krydderurter
 • salt, peber

*vil du vil have dressingen mere mager kan du tilføje noget cremefraiche ellr hytteost og bruge lidt mindre mayonnaise. Smag til med sennet, salt, peber og agavesirup

Start med at riste græskarkernerne på en tør pande og steg derefter kyllingen i olie, salt og peber. Sæt til side og lad den køle af. Skær broccoli i mundrette buketter og stokken i tern. Og ja, stokken kan du sagtens bruge! Alt andet ville være totalt tosset. Kom broccoli i en skål og kog noget vand i en gryde eller i en elkedel. Kom det kogende vand over broccolien og hæld det straks fra igen. Det skal kun lige have kontakt med varmen. Bland mayonnaise (og cremefraiche) , sennep og honning. Hak rødløget fint og avocadoen, æble og kylling i tern. Top med græskar kerner, et drys salt og peber og karse eller andre krydderurter.

Salaten smager lige så skønt dagen efter, så er der rester, er frokosten reddet!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Suppe søndag// Græskarsuppe med kikærterknas