Onsdags Upser

Jeg har mistet min faste indtjening // Tanker om at klare den i modvind

29791763_10155236533851175_6516930775038820352_n Overskriften siger lidt pointen… Jeg har mistet mine faste timer på mit deltidsjob, som er min eneste faste indtægtskilde. De skærer ned for timer, og der røg jeg sgu i svinget! Eller.. de kan ikke love, at de kan holde mit timeantal – og jeg skal holde det, for at min økonomi hænger sammen. Med dét job, kunne jeg lige præcis få det til at løbe rundt og samtidig have resten af døgnets timer til One Bite Better app. Så i kan nok fornemme et mindre kaos!! For sådan lige at pynte kagen, fik jeg da også lige min første færdselsbøde, da jeg skulle derind første gang efter at have fået beskeden, for at passe mit job – for.fanden.da.også!! Har jeg trådt på en snegl, eller hvorfor pokker rammer den dårlige karma lige pludselig??

Det er simpelthen så frustrerende, for nu skal jeg til at finde noget nyt arbejde i en helvedes fart som kan supplere. . Jeg er en arbejdshest, når jeg kan se en mening med det – når jeg kan skabe noget. Bare at tjene penge, for at tjene dem, er en nødvendighed, men ikke motiverende for mig. Jeg passer selvfølgelig mit job, uden slinger i valsen, folk kan regne med mig. Men hold.nu.op hvor jeg glæder mig til den dag, jeg er lønnet i min egen virksomed!

Regninger, husleje og så videre stopper sjovt nok ikke fordi lønnen ophører om 3 uger, og jeg har ikke noget at falde tilbage på, som giver en fast indtægt. Der kan ikke trækkes løn fra min egen virksomhed, og den kræver alle de timer jeg kan give den… så det puslespil går ligesom ikke rigtig op.

Men.. af en eller anden mærkelig grund, er jeg faktisk ganske rolig! Hvis jeg sådan tænker rationelt over det, burde jeg panikke, stresse, ligge søvnløs og i det hele taget være godt og grundig nervøs over det hele kun hænger sammen til næste lønperiode. Jeg har tænkt lidt over hvorfor, og det er egentlig dét jeg gerne vil dele med jer i dette indlæg..

 

Jeg ved jeg ender præcis hvor jeg skal

Modgang gør stærk siger man – og selvom det er lidt kliché, er det altså noget om det. Jeg ved, at de ufattelig mange timer jeg efterhånden har lagt i min virksomheds baby, kommer til at give pote. Jeg ved vi er igang med at etablere en succesfuld forretning. Hvorfor? Jeg kan ikke forklare det.. nogle ting er større end vores rationaler kan dække. Jeg har en ro i maven, ligepræcis dér hvor jeg evner at træffe de rette beslutninger for mig selv. Dér hvor man slår logikken fra, og simpelthen bare mærker om det man gør, er det rigtige. Jeg har altid evnet at tilpasse mig – jeg indstiller mig, på de vilkår jeg har, og flytter mig fra de ildebrande jeg møder. Eller slukker dem.

Det er en del af iværksætterlivet, at man får nedture, prøvelse og udfordringer  – og man skal kunne navigere i et kaos og holde hovedet koldt. Jeg har ikke en manual jeg kører efter, for den er jeg igang med selv at skrive. Jeg ser det her som en prøvelse – for man skal være stærk, hvis man skal klare sig som selvstændig. Der er ikke noget sikkerhedsnet. Jeg synes det er vigtigt at fortælle, fordi omgivelserne ofte kun ser toppen af isbjerget, hvor man deler successer. Men vejen dertil har som ofte krævet virkelig hårdt arbejde, udfordringer og slag.

Tro på dig selv

Jeg ved hvad jeg kan, når jeg er fokuseret og jeg gør mig umage. Det lyder måske selvfedt, men helt seriøst: hvis du ikke tror på dig selv, hvorfor skulle andre så?

Jeg læste en gang en beretning om en hærfører. Han skulle slå et slag på en ø, hvor de ankom med skib. Da alle hans mænd var ombord på øen, satte han ild til skibet. De var forfærdet – for hvad fanden havde han gang i? Nu kunne de jo ikke flygte tilbage?? Nej, netop! Derfor skal vi vinde. Og de vandt – for det var den eneste mulighed de havde.

Jeg tror på, at man skal gå all in hvis man brænder for noget. Hvis du holder alle mulige reserveplaner åbne, bliver du for fristet til at tage dem, når det bliver hårdt. For det bliver det – sådan er gamet.

Jeg har aldrig manglet job – og jeg er ikke for fin til noget. Om jeg skal tørre rumpe på de gamle, servere eller whatever – så gør jeg hvad der skal til, fordi jeg kan se meningen med det. Eller nej, det passer ikke, endnu. Jeg kan mærke meningen.

Jeg ved det hele nok skal gå og jeg lykkes. Den energi omgiver jeg mig med, og så falder resten på plads. Nu tager jeg så en periode hvor der skæres ekstra meget ned på udgifter og jeg tager imod alle middags invitationer jeg kan haha… men hey – det er en god historie, når jeg en dag sidder i en stærk og sund økonomi, som jeg selv har skabt.

Jeg håber, at du måske kan bruge det til noget – stop op, mærk efter, tro på dig selv og kæmp for det du brænder for. Hvis planen ikke holder, laver du en ny: men vær fokuseret og tro på du kan <3

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Onsdags Upser