Bobler & Bagels - du er inviteret!

Eggs Benedict – med & uden brød

30710199_10155253451571175_2195723582502338560_nEn ægte café morgenklassiker! Indrømmet, så overstiger det lidt mit ambitionsniveau på tid og finesser i køkkenet om morgenen, men nogle gange er det også sjovt at nørde lidt OG – at imponere dine gæster 😉 Det er en tung sag, sådan et eggs benedict, med den smørsauce dér, og derfor blev vi faktisk enige om, at versionen uden brød, som jeg fik (grundet gluten), fungerede bedst.

Den klare fordel ved at lave retten er, at du nærmest har forbrændt kalorierne undervejs, når du skal piske din hollandaise haha…

 

Opskrift til 2 personer

 • 4 æg
 • 200g spinat
 • et par cherrytomater
 • 50-60g god silskeskåret skinke
 • 200g smør + en lille klat ekstra
 • 1 spsk citronsaft
 • 1 stort fed hvidløg
 • salt og peber
 • Purløg
 • Evt stenbidderrogn – eller caviar, hvis det er først på måneden 😉
 • Evt brød
 • Husholdningsfilm
 • 2 køkken elastikker

Skyl og tør spinaten og pil hvidløget. Kom smørret i en gryde og smelt. Lad det bruse let op og skru ned, og lad det stå, uden at røre, indtil du kan se, at der kommer et hvidt bundfald. Herefter tager du smørret af og skiller det klare smør fra det hvide bundfald, ved forsigtigt at hælde det klare smør over i en ny lille skål. Det hvide bundfald smider du ud. Kom rigeligt med vand i en stor gryde og få det op og koge. Imens forbereder du 2 stykker husholdningsfilm på ca 20×20 cm. Hav køkkenelastikkerne klar, lige ved siden af. Slå 1 æg forsigtigt ud i hvert filmstykke på midten. Kasser skaller. Tag nu de to andre æg og en gryde.  Slå forsigtigt hul på det og kom en hviden oven i det æg der ligger i husholdningsfilmen, så det nu indeholder én blomme og to hvider. Kom blommen i gryden. Gentag med det andet æg og det andet stykke husholdningsfilm. Saml nu husholdningsfilmen forsigtigt til en lille pose som du vikler en køkkenelastik HELT om. Der må ikke kunne komme vand ind i posen – og der må helst ikke være luft mellem æg og elastik. Jeg placerer dem ofte i to små kopper, indtil de skal tilberedes. del det i blommer og hvider. Kom de to æggepakker forsigtigt i det kogende vand.

Sæt uret til 5 minutter. Kom  1 spsk citronsaft ned til de to æggeblommer i gryden og varm forsigtigt op ved svar varme, mens du pisker helt hysterisk. Tilføj smøret lidt af gangen og pisk pisk pisk – hele tiden kun ved svag varme, sådan en 5/10 agtigt. Den skal begynde at blive tyk og blank, når ca. 1/2 af smørret er i. Skulle den skille, kan en lille sjat iskoldtkoldt (isterning koldt) vand redde dig. Skru ned på 1 når saucen er færdig. Omkring nu, plejer mine æg at være færdige og du fisker dem forsigtigt op, når uret ringer. Lad dem være i posen mens du laver resten.

 

Vil du have brød til, sætter du det til at riste nu. Kom en klat smør, 2 spsk vand og et presset fed hvidløg i en gryde. Kog op, kom spinaten over, kom låg på og skru ned til medium varme. Spinaten skal have et par minutter. Imens pakker du dine æg forsigtigt ud. Husholdninsfilmen skal nok slippe, men vær forsigtig, så det ikke sprækker ægget. Rør rundt i spinaten når æggene er fri, krydder med lidt salt og peber. Kom spinat på brød eller tallerken, så et par skiver skinke, forigtigt dit æg, så din sauce og til sidst purløg og evt. rogn, eller salt – og peber. Lig lidt cherry tomater ved og server dit mesterværk! 😀

 

30698432_10155253451561175_573511995261714432_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bobler & Bagels - du er inviteret!