Onsdags Ups'er // Husk brændstof

Hverdags luksus // En smooth selleripuré!

30572238_10155246549201175_7715647329784561664_n

Jeg elsker puré – nok en af mine favoritmåder at indtage varme grøntsager på faktisk. Humlen i en god puré er, at den er helt glat – vi snakker barnenumse møder silke! Har du set Masterchef, er det efterhånden en joke om det er mos eller puré. Forskellen ligger i teksturen. En mos er grov, en puré er heeeelt glat og let.

Mit råd til dig, for at få den helt glat er: kog det nok igennem, brug lidt men godt fedtstof og blend over flere omange. Et voila! Så kan du lige peppe hverdags laksen eller kyllingen op, eller imponere dine gæster næste gang du inviterer.

Her får opskriften på min selleripuré, men jeg fornemmer en dille herhjemme, så jeg er ret sikker på du også kommer til at se blomkålspuré, gulerodspuré og ærtepuré i løbet af de næste par måneder her på bloggen 🙂

Opskrift til 2-3 personer

  • 1/2 selleriknold
  • 1 dl piskefløde, jeg bruger økologisk da jeg synes den cremer og smager fantastisk
  • 1 dl mælk
  • 1/2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Vask selleri fri fra jord og halvér det. Skær skrællen af, og skær det i tern på ca. 1.5 x 1,5 cm. Skrøl løget og hvidløg og skær det i grove stykker. Kom det hele i en gryde med fløde og mælk og kog op. Når det koger, skruer du ned på medium varme og lader det simre i 20 minutter. Lad det stå på det slukkede blus i 5-10 minutter, eller indtil du er klar til at blende. Kom det i en kraftig blender, eller minihakker og blend blend blend – smag til med salt og peber. Blend blend blend – giv blenderen en pause og blend blend blend igen.

Server til alt slags kød, kylling, fisk – eller stegte grøntsager for en vegetarisk version. Hvis du vil lave den hale her, som jeg har, kommer du en god skefuld i den ene side af tallernen, og med bagsiden af en spiseske, som du holder helt nede på tallerkenen, “trækker” du puréen hen af 🙂

30531418_10155246549196175_8829829857174093824_n

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Onsdags Ups'er // Husk brændstof