Hverdags luksus // En smooth selleripuré!

Naturlig fri for Gluten// Hvordan du laver en mættende salat

30572163_10155246549366175_5401600512128712704_nJeg ved der er mange glutenfrie alternativer til brød og pasta – men noget af det jeg elsker allermest ved salater er, at de er super hurtige at lave. Udfordringer er, at få de rigtige ting i, så det er en mættende salat som nærer dig. Jeg får lidt ondt i maven når jeg ser en blanding at tomat, iceberg, dåsemajs og en købe dressing. Det der er vigtigt, hvis du vælger salat som middag, er, at den er fiberrig, fra grove grøntsager/quinoa/bønner/linser/brune ris, indeholder nogle sunde fedtsyrer fra olier/avocado/pesto/nødder/mayo – også selvom du skal ned i vægt, her skal du bare passe på mængden –  og så noget protein, som både kan være fra en vegetabilsk kilde fx kikærter, tofu eller plantefars – eller kød, fisk, kylling skaldyr.

Får du mikset disse ting i de rette forhold kan du fremtrylle de lækreste, sunde og mættende salater – uden brug af glutenholdige tillæg. Det gælder selvfølgelig også dig, som sagtens kan tåle gluten, men som ønsker at undvære stivelse fra tid til anden.

Jeg lavede denne salat en halv-sen aften: lang dag, krævede hurtig mad!

Opskrift 2 personer

  • 2 æg
  • 200 g rejer
  • 1 avocado
  • 1/2 lille spidskål (du kan også bruge blomkål, broccoli eller aspares)
  • Evt krydderurter: karse, persille eller basilikum

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk sennep
  • 1 spsk ælbe eddike
  • 2 tsk agavesirup (eller honning)
  • salt, peber

Sæt vand over til æggene. Når vandet koger, giver du ægget 6,5 minut, hvis du gerne vil have det bløder lidt, ligesom på billedet. Bland ingredienserne til dressingen godt sammen. Snit spidskål fint, eller skær broccoli eller blomkål i tynde skiver. Kram spidskålen med dressingen og stil til side. Tag æggene op efter de 6,5 minut. Skyl under koldt vand og skræl det ganske forsigtigt (det er mere skrøbeligt end et hårdkogt) Skær avocado i skiver og bland salaten sammen med spidskålen. Arranger med rejer og avocado og til sidst de blødkogte æg, som du forsigtigt halverer. Slut med lidt salt og peber og krydderurter, hvis du har dem 🙂

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdags luksus // En smooth selleripuré!