Onsdags Ups'er // Not so independant woman

Fjordrejer, friske asparges & sauce mousseline

3710Fjordrejerne er fremme! (yes!!) Jeg elsker fjordrejer – og jeg elsker denne ret! Alt spiller med friske asparges, den fede sauce og de små smagsbomber til fjordrejer.

Min version er med grønne asparges, da de er lidt mere gængse at få fat i, koster det halve og er så fine i farven, når de bliver dampet.  Vil du opgradere det, kan du købe hvide asparges – og husk, at de skal skrælles.

Retten er ret enkel og god både som forret, hovedret eller frokostret. Det eneste du virkelig skal passe på her, er varmen på saucen. Det er en lun sauce, ikke varm! Bliver den for varm så enten skiller den eller æggeblommen stivner og bliver grynet.. Så der skal pisket godt til for at få den blød og blank og kun ved middel varme.

2 personer – hovedret

  • 400g asparges
  • 200g pillede fjordrejer (eller 500g med skal)
  • 100g grovflûtes*
  • evt brøndkarse til pynt

Sauce mousseline

  • 100g smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl piskefløde
  • 3 spsk citrosaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker

Mager version af saucen

  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk citrosaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker

* Lever du uden gluten? Ser ver evt nogle små nye kartofler til, eller rist en glutenfri bolle .

Rejerne skal pilles, og det taget den tid det tager. Du må se det som en slag terapi, lade tankerne flyve og nyde, at du får riiiigtig lækker mad snart. Jeg plejer at ringe til en veninde, min mor eller søster mens jeg piller rejer haha.. så får vi lige ordnet verdenssituationen! Husk i øvrigt at gemme skallerne fra rejerne. Kom dem i en frysepose og frys dem, for jeg kommer snart med en top lækker opskrift, hvor de skal bruges.

Fremgangsmåden

  1. Stil de pillede rejer på køl.
  2. Varm ovnen op til brødet
  3. Knæk enderne af aspargesne.
  4. Varm smøret ganske forsigtigt op, det må nemlig ikke bruge eller skille
  5. Tilføj citron, salt og sukker og pisk
  6. Tilføj æggeblommen og pisk kraftigt mens saucen tykner og bliver helt blankt
  7. Sæt brødet i ovnen
  8. Varm en lille smule vand op med 1 tsk smør og kom asparges i, når det koger
  9. Giv asparges 2-3 minutter og rør saucen op igen
  10. Placer asparges på tallerkenen, kom sauce og rejer på og drys med lidt salt. Server brød til og spis med det samme

Det magre sauce laver du ved at varme madlavningsfløden svagt op med citron, salt og sukker. Kom æggeblommerne i og pisk grundigt sammen. Pas på at det ikke bliver for varmt, så den skiller eller bliver grynet!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Onsdags Ups'er // Not so independant woman