Fjordrejer, friske asparges & sauce mousseline

Sesamkylling med stegt spidskål, gulerødder og selleripuré

31511714_10155286542086175_2840246698725343232_nHar du prøvet selleripuréen fra sidste uge? Hvis ikke, har du nu en god grund her. Jeg lavede den igen til de her kyllingelår og det løftede dem lige fra en hverdags-klassiker til en hverdagsklassiker med pift – og hvem kan ikke godt lide et lille pift? 😉

En stor del af resultatet handler om anretning – jeg kunne lige så godt have lagt puréen i en klat og smidt lidt grønt og kylling tilfældigt – men – vi spiser med øjnene, og jeg synes helt ærligt, at det gør en forskel, at maden er anrettet pænt. Det er ikke kun for billedets skyld. Prøv at tage det med dig, “hvis du altid spiser det samme” – kunne du give det et pift? I think so…

Men nu til opskriften 🙂

Opskrift til 2 personer

 • 4-6 kyllinge overlår eller 2 underlår
 • 250g spidskål
 • 250g gulerødder, øko
 • 2 forårsløg
 • 25g smør
 • 1 tsk agavesirup
 • 2 fed hvidløg
 • Selleri puré
 • Sesamfrø + 1 spsk agarvesirup (kan undlades)
 • salt/peber
 • timian (frisk eller tørret)

Sæt ingredienser til puré over. Kom olie og salt på kyllingelår og kom i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Skær spidskål i både-form fra stokken og ud (således at du får nogle hele stykker, som ikke falder fra hinanden. Rens gulerødderne og skræl dem, hvis ikke de er økologiske. Skær dem i stave og kom dem på en pande med lidt af smørret og 2 presset fed hvidløg, lidt salt og peber. Hold dem på medium varme og rør i dem med jævne mellemrum.  Sæt spidskål over på en anden pande med resten af smørret, timian, lidt salt og 1 tsk agavesirup – og hold den på samme måde ved medium varme (obs: de skal kun steges på skærefladen). Når din selleri er mør, tager du den af og blender den over flere omgange, til den er heeeeelt glat. Kom den over i en gryde ved svag varme, så den holder sig lun. Kom forårsløg på panden med gulerødder og lad det stege med. Når der er 5 minutter tilbage af kyllingens ovntid, tager du den ud og fordeler lidt agavesirup og sesamfrø på hvert stykke. Sæt tilbage i ovnen og skru op til 220 grader de sidste 5 minutter. Smag imens kål, gulerødder og forårløg til med salt og peber og anret herefter på to tallerkener med en portion selleripuré. Kom kylling på og server.

 

31466674_10155286541791175_7472796830758076416_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fjordrejer, friske asparges & sauce mousseline