Vegansk is hos Paradis Is- vi snakker de sjove og cremede slags!

Hjemmelavet Moules Frites

32187156_10155307399941175_7862317220242653184_n

Den ultimative sommerspise! Moules Frites <3 Jeg elsker elsker elsker denne ret. Sidste sommer tror jeg helt seriøst min kæreste og jeg lavede det én gang om ugen 😀 Forleden lavede han det igen: sæsonens første omgang moules, og så med de her viiiildt lækre hjemmelavet fritter (indsæt selv savl). Jeg kom sent hjem, og troede den stod på rugbrød/glutenfri brød – MEN, jeg skal da lige love for, at jeg blev positivt overrasket 😉

Tip: hvis det skal gå stærkt, så undlad fritterne og kom lidt ekstra grønt ned til muslinerne – eller spis en salat til <3

2 personer

  • 2000g blåmuslinger
  • 200g porre
  • 200g gulerødder
  • 1 lille fennikel
  • 250 ml piskefløde
  • 2-3 dl hvidvin
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk tørret estragon

Fritter

  • 500g store kartofler
  • 1 liter friture olie (solsikke eller vindruekerneolie)
  • Groft salt

Aioli

  • 2 dl god mayonnaise
  • 1 fed hvidløg, presset

Skræl og skær kartofler i din ønsket størrelse fritter. Lig dem i koldt vand. Sæt olie over til fritterne.

Bland mayonnaise med det pressede hvidløg og stil til side.

Start med at rense blåmuslingerne fri fra skæg og smid dem ud som er åbne, hvis de ikke lukker sig, når du banker dem let mod vasken. Hak porre, gulerødder og fennikel semi fint og pres hvidløget.  Kom smør eller olie i en stor gryde og tilsæt det grønne. Test om olien er varm nok ved at stikke en lille tandstik eller et stykke fritte ned – det kan sprutte omkrin den. Lad det grønne sautere et par minutter og kom salt og hvidløg i. Kom hvidvinen og muslinger i og sæt samtidig pommesfritterne over.

Hold øje med fritterne, når de er gyldne, og selvfølgelig sprøde, skal de op. Lad muslingerne dampe i 4 minutter og tilsæt fløde. Giv det 1 minut mere og server i to dybe skåle med en portion fritter og aioli til, med en god stak servietter og en ekstra tallerken til skallerne 🙂

P.S – resten af muslinge saucen bør du fryse, for jeg kommer med en super lækker opskrift, hvor du skal bruge den:-)

32163318_10155307399946175_2730491949097156608_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk is hos Paradis Is- vi snakker de sjove og cremede slags!