Naturlig Fri For Gluten// Glutenfri NEM chokoladekage

Naturli Fri for Gluten // Koldskål med glutenfrit knas

33374109_10155339809046175_8588793178671284224_nSommeren er over os og det rimer gevaldigt på koldskål! Jeg elsker koldskål – men det indebærer kammerjunker, og det rimer ligesom på gluten. Jeg har i hvert fald ikke stødt på glutenfrie kammerjunker endnu. Derfor har jeg lavet mig eget knas, som jeg egentlig synes fungerer. Og vigtigst af alt, er det nemt.

Versionen her er også god, hvis du gerne vil passe lidt på kalorierne – for kammerjunker er små kager. Punktum. En skål fuld med et par gode håndfulde kammerjunker kan nemt ramme 800 kcal, og ikke at der ikke skal være plads til at leve (bevares!) men spiser du det et par gange om ugen som dessert, skal du nok have nye bukser efter sommer, er mit gæt 😉 En anden ting du skal være opmærksom på er sukkerindholdet i din koldskål – det svinger med alt fra 4 g til 13 g pr. deciliter! Og nu spise du jo ikke kn én deiliter, vel..Til sammenligning kan jeg fortælle at den gennemsnitlige sodavand ligger på 10g sukker pr deciliter – så 13g, er meget. I hvert fald hvis du spiser det til et hovedmåltid

Jeg spiser det nemlig gerne som morgenmad, og med denne topping, kan du også gøre det med god samvittighed.

 

Opskrift til 2 personer

Knas 

Knus knækbrød og hak valnødder eller mandler. Vend det knuste knækbrød, nødderne og morbær med vanillepulver. Denne knas kan du godt lave en større portion af og have stående i en lufttæt beholder.

  • Hertil skal du bruge 1/2 liter koldskål, medet lavt sukker indhold. Server med topping og lidt friske bær.

 

*morbær har sådan en lækker karamel agtig smag, jeg synes egner sig rigtig godt til. Du kan selvfølgelig bruge andre tørret frugter

** Super vigtigt det er vanille pulver og ikke vanille sukker!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Naturlig Fri For Gluten// Glutenfri NEM chokoladekage