Sund frokost på 6 minutter!

Sommer laks med asparges og sauce mousseline

 Virkelig nem og lækker sommeret, som ligger let i maven – hvilket jeg synes er rart, da man oftere laver noget efter aftensmad, når vejret er godt. Det gør vi i hvert fald 🙂  I stedet for laks kan du også bruge lys fisk som fx torsk eller sej – eller kæmperejer. Og slutteligt skal du også lige have med, at du egentlig ikke behøver kartoflerne, hvis det skal gå lidt stærkt. De fiberrige asparges med fed laks og sauce mætter rigeligt blev vi i hvert fald enige om 🙂

Opskrift til 2 personer

  • 4-6 hvide asparges
  • 300g grønne asparges
  • 250g kogte kolde kartofler
  • 2 laksebøffer á 125g
  • Olie
  • salt, peber
  • Citron
  • 3 fed hvidløg
  • lidt tørret eller frisk estragon

Sauce mousseline

  • 100g smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl piskefløde
  • 3 spsk citrosaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker

Forvarm ovnen til 180 grader. Skræl de hvide asparges og kog dem efterfølgende i 5-6 minutter i letsaltet vand. Knæk enderne af de grønne aspares og vend både de hvide og de grønne asparges i lidt olie, 2 af de pressede hvidløg, salt og peber.

 

Gnid laksen i olie og krydder med salt og peber. Skær kartofler i mindre stykker. Sæt asparges ind og lad dem få 5 minutter, inden du sætter laksen ind. Sæt timeren til 15 min.

Bras  kartoflerne af på panden i lidt tørret eller frisk estragon, olie og salt. Skru ned og lad dem stå ved svag varme. Lav imens saucen efter denne anvisnig. Når den har samlet sig, tager du den af varmen

Tag laks og asparges ud efter 15 minutter, giv laksen lidt frisk citronsaft og server med sauce og kartofler

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund frokost på 6 minutter!