Når overskud er lidt i underskud..

Nem mad // Sommersalat og hakkedrenge

Når tiden er knap er nem mad et hit. Jeg bor lige ved siden af en Netto og jeg har sjældent været så flittig gæst derovre, som jeg er nu. Det er nemt lige at smutte derover – det fungerer! Den her omgang lavede min kæreste og jeg forleden, og med ham på bøfferne og mig selv på salaten, var vi 15 min om at få lavet dén aftensmad. Men den vigtigste finde her er de bløde løg, som blev perfekte!

Som i kan se på billedet havde vi også bearnaise til – men den endte vi faktisk med ikke at røre, fordi der er rigeligt “snask” med de bløde løg og hvidløgssmør 🙂

2 personer

Salat

  • 300g spidskål
  • 50g blandet salat
  • 1 lille bundt radiser
  • 4 små tomater
  • 1 avocado
  • 1 lille æble
  • 400g hakket oksekød

Salat dressing

  • 1 spsk æblecider eddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk agavesirup (eller honning)
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber

Bløde løg

  • 3 løg
  • lidt smør, 2 tsk sukker, 2-3 spsk vand

Hvidløgssmør

  • 20g smør
  • 1 lille fed hvidløg

Skær løg i skiver. Kom lidt smør på en pande med løgene og sauter dem til de falder sammen. Tilsæt herefter sukker og vand og lad det karamellisere ved svag varme, så vandet fordamper og de bliver helt bløde og søde.

Form hakkekødet til bøffer og steg det først ved høj varme i lidt smør eller olie, så de lige få en overflade og herefter ved medium varme. Bland ingredienserne til salat dressingen sammen, smag til med salt og peber og stil til side.  Snit spidskålet fint og kram dressingen ind i kålen. Skær æblet i tynde skiver og herefter i strimler. Skær radiser fint og tomaten og avocado i både/skiver. Bland disse ting med spidskålen og den friske salat og vend den godt rundt.

Pres/hak hvidløget fint og bland med smør.

Hvis ikke alt vandet er væk fra de bløde løg skruer, du blot op et øjeblik. Server salat med bøffer, en klat hvidløgssmør på og de bløde løg.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når overskud er lidt i underskud..