Nem mad // Sommersalat og hakkedrenge

Krogs fiskerestaurant // Oldschool på den fede måde og lækker, lækker mad!

REKLAME

Hvis jeg fik en 20’er hver gang jeg som kostvejleder har hørt, at man ikke kunne lide fisk, så havde jeg købt min penthouse lejlighed nu 😉 Og min tese er så, at det mere handler om, at så ufattelig mange desværre ikke har styr på hvordan man skal tilberede fisk og skaldyr – og tilsmage det. Det er på en eller anden måde sigende at så mange mennesker her en holdning til samme fødevare, som vi kulturelt aldrig har spist mest af i Danmark Selvfølgelig er der er noget smag og behag, men vi er også enige om, at en kylling smager ret så forskellig om den er rå (dont do it), juicy, tør, brændt, fritteret, tilsmagt godt, forkert eller slet ikke. Yes. Og tilfældet er bare at jeg har fået rigtig meget ærgerlig fisk – som i “øv at jeg brugte et måltid på dét dér..”

Derfor havde jeg også glædet mig til en tur på Krogs Fiskerestaurant. For hér kan de ederhylme tilberede fisk! jeg synes virkelig, at du skal gøre dig selv den tjeneste at spendere lidt ekstra på fisk – om du laver selv eller spiser ude.

Krogs er efterhånden en ældre dame. De har nemlig ligget i 1910, hvor Christian Krog for første gang slog dørene op. Det giver lokalerne en sjæl, som jeg er helt pjattet med. Tykke, lækre, kongeblå gulvtæpper, masser af levende lys, friske blomster og nogle prismelysekroner jeg virkelig gerne ville have i den hall jeg ikke har 🙂 Du kan mærke du er et sted med en historie, og et sted der ikke tager sig af hvad der rører sig pt designmæssigt, men som er tro mod dét de står for. Oldschool på den fede måde.

I dag ejes Krogs af Thomas Gaarde og Peter Bille, som også har Restaurant Maven, jeg må besøge en anden god gang.

Vi fik deres 3-retters med tilhørende vin-menu, og jeg vil gerne skrive under på, at dét var lækker fisk!

Forretten bestod af nye danske kartofler, sikrogn og sommertrøffel. Sikrogn har jeg aldrig smagt før – men det er jeg blevet HELT vild med! De er utrolig sprøde og bidrager derfor med en lækker tekstur, og så har de en naturlig let røget smag som giver en drøn lækker umami. Hertil et glas god Riesling.

Herefter fik vi en smørstegt kulmule med den mest fantastiske sauce til, lavet på stegte fiskeben og hønsefond og dertil karotter. Til hovedretten fik vi et glas hvid Bourgogne, som virkelig var fyldig – og dét var nyt for mig. Jeg vælger normalt lette hvidvine, ofte tyske hvidvine til hvid fisk, men hold nu op det smagte godt til! Anbefaling hermed givet videre om en fyldig hvidvin til hvid fisk.

 

 

Desserten var en symfoni af den danske frugtsæsonen. Danske rabarber med en fyldig vanilje is og marengs samt en jordbær mazarin, som jeg grundet gluten ikke kunne smage – men som min kæreste meget hurtigt og med største velbehag fik gnuflet i sig.

Prisen for sådan en 3-retters ligger på 365 kr, hvilket virkelig er i orden for så lækker fisk og tilbehør. Vin menuen ligger på 325 kr.

Vi havde en virkelig hyggelig aften med god service og styr på detaljerne, så skal du ud og have en lækker omgang med fisk, så er Krogs et rigtig godt bud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem mad // Sommersalat og hakkedrenge