Krogs fiskerestaurant // Oldschool på den fede måde og lækker, lækker mad!

Thai fiskedeller med spicy remoulade sauce

 Den klassiske fiskedelle har fået skarp konkurrence af de her thai fiskedeller.  Jeg synes det klæder fiskedellen med lidt spark, selvom jeg også holder af klassikeren. Min kæreste kører altid til fiskemanden og henter frisklavet fiskefars, helst den grove: og det smager simpelthen FANTASTISK! Før i tiden købte jeg altid farsen i supermarkedet, og ikke at den ikke kan bruges – men du får virkelig en anden oplevelse, når du henter fra fiskemanden.

Undår du gluten så husk lige at spørge – nogle bruger hvedemel som stivelse, mens andre bruger kartoffelmel.

Sådan en omgang her blot med salat til er virkelig herlig sommermad!

Opskrift til 2 personer

  • 3-400g fiskefars
  • 1/2 bundt koriander, grofthakket
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 fed hvidløg, finthakket

Remoulade sauce

  • 1 dl remoulade
  • 1/2 dl mayonaise
  • 2-3 tsk tamari (eller soja, hvis der gerne må være gluten i)
  • Rød chili, finthakket – så meget som du vil have den stærk

Thai salat

  • 2 forårsløg
  • 200g spidskål
  • 50g spinat
  • 1 avocado
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bakke bønnespirer
  • 1/2 bundt koriander

Salat dressing

  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk agavesirup eller honning
  • 2 tsk tamari, eller alm sojasauce, hvis der godt må være gluten i
  • 1 cm friskrevet ingefær

Bland ingredienserne til fiskedellerne sammen, så farsen lige kan stå og trække lidt. Bland herefter ingredienserne til salatdressingen sammen, og stil til side. Snit spidskål og forårsløg fint og “kram” dressingen om kålen. Skær peberfrugt og avocado i skiver og vask bønnespirerne godt. Bland spidskål og dressing med peberfrugt, spinat, bønnespirer, forårsløg og koriander.

Kom smør på en pande og varm den op. Kom fiskefarsen på og lad den for farve og “sætte” sig på begge sider, hvorefter du skruer ned til lidt over medium varme. Rør imens remoulade saucen sammen og smag til med chili.

Server fiskedeller med salat, remouladesauce og en skrive frisk citron. Du kan evt riste en skive rugbrød til, hvis du vil have lidt mere “bund” i retten 🙂

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krogs fiskerestaurant // Oldschool på den fede måde og lækker, lækker mad!