Thai fiskedeller med spicy remoulade sauce

Let it go! Når man møder modgang

Jeg har søgt Innofounder legatet

Det indlæg her er egentlig lidt (læs: meget) forsinket, men jeg vil alligevel gerne dele mine tanker med jer.

Jeg søgte i foråret Innofounder, som er et legat der tildeles unge iværksættere, der opfylder en række krav. Med det legat får man en lille løn i et år, 35.000 kr til virksomheden, gratis kontor/workspace og en række netværks arrangementer med investorer og mentorer. Kæmpe gave for en nystartet virksomhed!

Jeg blev valgt blandt de 40 bedste og skulle derfor ind og pitche foran et panel på 10-12 erhvervsfolk i slt maj. Det var den perfekte chance for os: et helt år,hvor man havde en række ting, man kunne regne med. Hvis du selv er iværksætter eller selvstændig ved du det, og hvis ikke, kan jeg fortælle, at et helt år med sikkerhed på en række faktorer er fuldkommen fantastisk og bestemt ikke normen, når man starter noget op. En del af gamet er at satse, at leve med usikkerheden, indtil man én for én vender brikkerne og kan arbejde sig op til en sikkerhed.

Jeg har normalt ingen problemer med at tale min sag – hvis jeg selv skal sige det, er det faktisk noget af dét jeg er bedst til. Jeg – og alle der kender mig – var sikker på at den var hjemme, for at pitche min virksomhed var det mindst. Det var første runde der var den sværeste, og den havde jeg vundet.

Når man må sadle om

Dagen kom og jeg, samt min business partner, var inde og pitche. Jeg synes det gik godt! Vi kunne svare på alle spørgsmål – vi holdt tiden – vi opfyldte alle de stillede krav.

Men…

Jeg fik ikke legatet. AV! Av for fanden – undskyld mit fransk. Jeg var sikker på den var hjemme. Men sådan skulle det ikke gå. Jeg havde allerede planlagt næste år og nærmest indrettet mit nye skrivebord i hovedet. Lidt bittersweet…

Alt ting sker af en årsag

Der er altså ikke fast løn i et år – der er ikke kontor og der er ikke en pose penge. Men ved du hvad: Vi klarer den uden! Én af de egenskaber, jeg rigtig godt kan lide ved mig selv er, at uanset hvor intenst jeg har arbejdet med noget, hvor meget jeg har lagt i det eller hvor sikker jeg har været i min sag, kan jeg med ét knips slippe det, hvis jeg indser, at det ikke er en mulighed. Som i BUM, videre. Det er ret praktisk. Og jeg tror også, at det er ret vigtigt.

Du har en mængde af energi – og DU bestemmer hvad den skal bruges på. Jo mere af den du dedikerer til negetivitet og ærgrelser, jo mindre har du tilbage, at komme frem på. Hvis ikke du kan lave det om – så kom videre. Det lever jeg efter. Man kan ikke forecaste fremtiden, og bruger du for meget tid på dette, tror jeg på, at du glemmer at være til stede i nuet: se de muligheder der byder sig.

Ja, det første år af vores levetid i One Bite Better bliver hårdere end vi kunne have undgået. Men jeg er sikker på, at det bliver lige så fantastisk! At jeg ikke fik legatet bremser mig ikke i de mål, jeg gerne vil. Jeg kan opnå samme mål uden legatet – legatet havde bare gjort det nemmere. Der skal knokles lidt hårdere – and so what. Jeg elsker at jeg har taget springet og tør prøve min “drøm” af, som ikke længere er en drøm, men nu en virksomhed.

Pointen med alt dette her er, at jeg gerne vil give dig min optik på modgang: let it go! Hvis ikke du kan gøre noget ved det, lad det ligge, kom videre – tro på at meningen med dette retningsskifte vil vise sig. Hold fokus på den vision du har og husk på at bruge den energi du har kontruktivt. 

2 kommentarer

 • Annemarie

  Hej Regitze.
  Jeg har ikke læst alle dine indlæg, så det er muligt, at du har skrevet det.
  Hvad er det for en virksomhed, du er ved at starte og hvad tilbyder du der?
  God vind!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • regitzebjergegaard

   Hej Annemarie
   Mange tak 🙂

   Jeg er igang med at lave en app, der gør det nemmere at spise sundt på farten. Appen hedder One Bite Better og kender dit ernærings-behov for næste måltid. One Bite Better viser dig altid de 3 sundeste valg for netop dig, i nærheden af dig, og den lærer med tiden dig at kende, så den bliver bedre og bedre til at foreslå dig mad, som falder i din smag 🙂
   Hilsen Regitze

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Thai fiskedeller med spicy remoulade sauce