Let it go! Når man møder modgang

Hjemmelavet koldskål uden tilsat sukker

Hvis du er en af dem der slubrer koldskål i dig sommeren over, skal du nok liiiiige se på sukkerindholdet  kammerjunkerne – hvis altså det skal være forenligt med den sunde livsstil. I dén, er der selvfølgelig plads til sukkerbomber eller hvad end der trækker, men spiser du det fx til morgenmad, mellemmåltid eller som en daglig dessert, vil jeg alligevel holde på, at du med fordel bør vælger én af varianterne med mindre sukker. Både easis og cheasy (reklame, må jeg hellere skrive) har to glimrende varianter – men, du kan også lave det selv, og det er hverken svært eller besværligt, og spørger du mig: hamrende hyggeligt og meget mere smagfuldt 😀

Her kommer derfor mit bud på en hjemmelavet koldskål, uden tilsat sukker – og med ferskner eller min koldskålsknas i

4 personer (eller til flere dage)

  • 1 liter kærnemælk
  • 6 past. æggeblommer
  • 1/4 liter piskefløde*
  • 4 spsk sukrin melis
  • Kornene af 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljepulver (ikke vanilje sukker)
  • saft a 1/2 øko citron
  • skal af en halv øko citron

Toppping:

  • Modne ferskener
  • Koldskålsknas
  • “Svaner” (af resten af piskefløden)

*Vil du have en fedtfattig version? Kom 500ml tykmælk i, i stedet for piskefløde.

Pisk fløden til let skum og stil til side.  Pisk æggeblommer sammen med sukrinmelis og vaniljekorn. Pisk langsomt kærnemælken i. Vend halvdelen af piskefløden i. Her må du endelig ikke piske, du skal vende det i. Smag til med citronsaft og citronskal – og evt mere sukrin melis, hvis du vil have den sødere.

Server koldskålen med resten af den letpiskede flødeskum, ferskner skåret i mundrette stykker og eventuelt min koldskålsknas (som i øvrigt er glutenfri)

Og så er der bare tilbage at nyde en lækker omgang koldskål uden tilsat sukker 🙂

Et lille tip! Hvis du bruger en vaniljestang, så smid den ikke ud, når du har brugt kornene – kom i stedet den tomme stang ned i en tætlukket beholder med sukker og lad det står med vaniljestangen i. Så har du i løbet af en uges tid, din egen hjemmelavet vaniljesukker 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let it go! Når man møder modgang