Lækker salat med grillet squash, hasselnødder og avocado

Glutenfri // Sunde is sandwich til de varme dage

Regitzes' billede.Det her vejr kalder på is sandwich – eller is i det hele taget. Jeg spiser i hvert fald selv urimelig meget is i den her varme! De her is-sandwich er en gammel opskrift, men én jeg laver igen og igen. Kombinationen af kage og is kan kun ende i noget godt   Der findes efterhånden mange ishuse der har taget den til sig og du kan få din is i både belgiske vafler og cookis flere steder. Men hvad hvis du lever glutenfrit? Eller måske synes de lidt mere næringsholdige versioner af de ellers snaskede klassiskere, er sjovt? Så giver jeg dig her, min opskrift på en issandwich, som er uhyggelig vanedannende.  Jeg ladet mig inspirere af den klassiske is sandwich, men har erstattet sukker, smør og mel med nødder, kokosolie og dadler.

 

8 små stk eller 4 store

  • 150g mandler eller andre nødder
  • 150g dadler
  • 2 spsk rå kakaopulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk kokosolie
  • 100g chokolade
  • 50g nødder
  • 200g vanilleis – evt sukkerfri, eller hjemmelavet is på banan 

Blend de 150g nødder til helt fint nøddemel sammen med salt og kakaopulver. Tilsæt kokosolie og dadler til massen samler sig. Mellem to fryseposer trykker du dejen tyndt ud, ca. 4-5 mm tykkelse. Skær den over på midten. Lad isen stå ude lidt og smør den på i 2-3 cm tykkelse og kom den anden halvdel over og kom i fryseren i 1 time. Alternativt blender du 4 frosne bananer med lidt vanilje og ca. 1 dl mælk, så du efter et stykke tid får en islignende masse.

Smelt chokolade og hak de sidste 50g nødder. Tag is sandwichen ud og skær den i ønskede størrelser. Dyp halvdelen i chokolade og drys med nødder og kom tilbage i fryseren i individuelle frostposer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker salat med grillet squash, hasselnødder og avocado