Suppe Søndag // Thai græskarsuppe

Suppe søndag // Jordskok/Pastinak suppe med parmaskinke

Jordskokkesuppe er virkelig én af favoritterne! Den her suppe havde jeg også på sidste år, men i år har jeg erstattet nogle af jordskokkerne med pastinakker og dét var altså virkelig bare lækkert! Det er en rimelig stor portion, men den kan sagtens komme i fryseren, for er i to personer, er der nok til en omgang mere 🙂

Opskrift

  • 1 kg jordskokker
  • 1 kg pastinakker
  • 1/4 l piskefløde
  • 4 fed hvidløg
  • 3 store løg
  • salt og peber
  • 1 pk parmaskinke
  • 1/2 liter vand + grøntsagsfond
  • 2 store håndfulde persille
  • 40g mandler
  • 1 spsk soja (tamari for glutenfri version)

Skræl og skær jordskokker, pastinakker og løg i grove stykker. Kom dem i en gryde med vand + fond og fløde. Kom pil de to hvidløg og kom dem med også. Lad det simre mørt i 20-30 minutter. Pres det sidste hvidløg i, og blend suppen af flere omgange. Smag til med salt og peber og eventuelt mere vand eller lidt mælk, hvis du vil have den tyndere.

Rist parmaskinken på en tør pande, til den bliver sprød. Rist herefter mandlerne, ligeledes på en tør pande. Lige til sidst kommet du et skvat soja på og tager dem af.

Server suppen med parmaskinke, mandler og persille. Er du meget sulten kan du lave en grov salat til, eller tage et stykke brød 🙂

 

Har du prøvet min veganske thaisuppe med gulerødder i øvrigt? 🙂

 

2 kommentarer

  • Ser lækkert ud. Jeg tror jeg kaster mig ud i at lave den i aften. Også selvom det ikke er søndag 😉
    Tak!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • regitzebjergegaard

      Det synes jeg saft susede lyder som en rigtig god idé! 🙂 Håber den falder i smag!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Suppe Søndag // Thai græskarsuppe