Suppe Søndag // Gulerodssuppe med estragon

Risnudler med rejer og spinat

Der kommer lige en af de hurtige her fra mig – mad på 10 minutter! Det er virkelig et hit fra tid til anden. Det er bare ikke altid der er hverken tid eller overskud til de store kokkerier, som jeg havde før i tiden. Eller bare 30 minutters kokkerier – tid eller overskud bliver bare nogle gange prioriteret anderledes. Det kommer jeg til at skrive mere om på bloggen, for bloggen kommer nemlig til at tage en drejning…

Men tilbage til maden.. Jeg synes så at hele det med det glutenfri kan være en yderligere barriere – for der er bare en del nemme ting som en rugbrødsmad, pitabrød eller en omgang fuldkornspasta der er udelukket, med mindre jeg har fået købt mig specialprodukterne. Det er et indlæg jeg snart kommer jeg også snart med med, for det tog jeg nemlig fat på for en måneds tid siden. Og det er måske nok på tide, kan man sige, da det til januar er 1 år siden jeg fik konstateret cøliaki. Men jeg har af en eller anden grund ikke rigtig taget det til mig og i stedet bare undgået gluten.

Men den her ret kom 10 minutter i færdig af sult, og med f.eks nyindkøbte risnudler i huset, er det jo bare nemt ikke! Jeg ville i øvrigt sagtens turde at servere den for gluten-indtagende mennesker, for den mangler absolut intet. Det er en nem version af en thailandsk ret – så jeg tænker alle kan være med på den, hvis man er til thai køkkenet.

 

Opskrift til 2 personer

 • 150g risnudler (tør vægt)
 • 150g rejer
 • 1 avocado
 • 200g cherry tomater
 • 4 store håndfulde spinat
 • 1 fed hvidløg
 • lidt friskrevet ingefær
 • 4 spsk tamari (eller soja, hvis der gerne må være gluten i)
 • 1 spsk sesamolie
 • 1 spsk agavesirup
 • Sesamfrø

 

Kom risnudler i en gryde med kogende vand og kog til de er al dente. Skær avocado i tern eller skiver og cherrytomater i halve. Når nudlerne er færdige tager du vandet fra. Kom dem tilbage i gryden og vend de varme nudler med olie, tamari, presset hvidløg og agavesirup. Smag til med friskrevet ingefær. Kom spinat og tomat i og vend det sammen, så spinaten falder lidt sammen. Vend til sidt rejerne i. Fordel på to tallerkener og top med sesamfrø.

Et voila – 10 minutter og så var der mad! 🙂

 

Har du i øvrigt læst min opskrift på glutenfri pad thai?

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Suppe Søndag // Gulerodssuppe med estragon